Villisikapata
VILLISIKAPATA:
300 g villisian sisäfilee
70 g pekonia
2 rkl voita
laakerinlehtiä
PUOLUKKATWISTI:
5 dl tummaa naudan lientä
5 dl punaviinikastikepohjaa
3 dl puolukoita
2 palaa tumma suklaata
suolaa ja pippuria
Villisian liha on vähärasvaista ja maistuu riistalta!
**Valmista villisikapata:**
1. Leikkaa fileestä 2×2 cm kokoisia kuutioita. 2. Saksi pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista molemmat lihat kauniin ruskeiksi pienessä määrässä voita isossa paistokattilassa. 3. Siirrä lihat sivuun folion alle odottamaan.
**Valmistele kastike:**
1. Kiehauta samassa kattilassa kuin liha paistettiin tumma naudanliemi ja punaviinikastikepohja. Keitä kasaan noin 5 minuuttia täydellä teholla ilman kantta. 2. Laske lämpöä keskiteholle ja lisää joukkoon puolukat sekä lihat. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää lopuksi mausteet ja suklaa. Tarkista maku ja lisää suklaata tarvittaessa.
Tarjoile kuumana perunamuusin tai paistinperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 45 min. Annos kahdelle.