Tyrnisorbetti
500 g vettä
220 g sokeria
50 g glukoosisiirappia
150 g tyrnimarjoja
sitruunanmehua
Tyrnisorbetti on täydellinen valinta, jos kaipaat raikasta ja kirpeää jälkiruokaa!
1. Mittaa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja kiehauta nopeasti sokeriliemeksi. Älä keitä liian kauan, vaan vain niin kauan, että ainesosat liukenevat hyvin keskenään. Anna sokeriliemen jäähtyä.
2. Sekoita tyrnimarjat ja pieni määrä sitruunamehua tehosekoittimella tasaiseksi ja sileäksi massaksi. Lisää joukkoon jäähtynyt sokeriliemi ja sekoita hyvin.
3. Jäädytä massa jäätelökoneessa, kunnes se saavuttaa jäätelömäisen koostumuksen. Tyrnisorbetti säilyy pakastettuna muutaman viikon, kunhan sekoitat sen uudelleen jäätelökoneessa ennen tarjoilua.
4. Tarjoile sorbetti sokeroitujen tyrnimarjojen tai rapeiden keksien kera.
Valmistusaika: 30 minuuttia A
nnosmäärä: 4 annosta