Triffle-resepti
KERMATÄYTE
2 dl vispikermaa
3 rkl vaniljarahkaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl hyytelösokeria
1 rkl glögiä
200 g piparkakkuja
4 rkl luumusosetta tai -hilloa
1 rasia tuoreita vadelmia
tuoretta minttua koristeluun
1. Valmista kermatäyte: Aloita vaahdotamalla vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahkan joukkoon piparkakkumauste, hyytelösokeri sekä glögi ja sekoita huolellisesti.
2. Yhdistä molemmat vaahdot varovasti nostellen ja maista, onko täytteen maku tasapainoinen. Jos haluat, voit lisätä lorauksen sitruunamehua tai vaniljaa. Laita täyte sivuun hetkeksi odottamaan.
3. Kokoa annokset: Murskaa noin 2/3 pipareista karkeasti käsin. Ripottele piparimurua annosmaljojen pohjalle ja levitä päälle tasainen kerros luumusosetta.
4. Lisää jokaiseen maljaan muutama vadelma ja säästä loput koristeluun. Kaada päälle noin puolet kermatäytteestä, ripottele päälle loput piparimurut ja peitä lopuilla täytteellä.
5. Anna annosten asettua jääkaapissa noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät yhdistymään ja täyte sakeutuu.
6. Koristele annokset kokonaisilla pipareilla, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä. Ripottele päälle tomusokeria, jos haluat lisää makeutta, tai jätä maljat pelkistetysti sellaisiksi kuin ne ovat.
Nauti jouluiset triflet herkullisena jälkiruokana.
Valmistusaika: 25 min + 3 h asettumiseen
Annosmäärä: 4-5
Erikoistyövälineet: 4-5 annosmaljaa