Tattariletut
4 ½ dl tattarijauhoja
1 tl hienoa merisuolaa
6 dl vettä
1 kananmuna
voita paistamiseen
TÄYTE
400 g jauhelihaa
3 tl yrttimausteseosta
suolaa ja pippuria
150 g herkkusieniä
150-200 g ranskankermaa
50 g voimakasta juustoraastetta
Tattariletut ovat monipuolinen ruoka, joka sopii erinomaisesti täytettäväksi monilla eri aineksilla. Rosan porukka suosittelee täytteeksi jauhelihan ja sienien yhdistelmää!
1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja vesi. Vatkaa ainekset tehokkaasti yhteen, kunnes taikina on tasaista.
2. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia ennen kuin lisäät siihen kananmunan.
3. Lisää taikinaan kananmuna ja tarvittaessa hieman lisää nestettä, jotta taikina saavuttaa oikean koostumuksen.
4. Kuumenna voita isolla paistinpannulla ja kaada noin 1 dl taikinaa pannulle ohuena kerroksena. Paista lettu molemmilta puolilta kultaisenruskeaksi. Pidä valmiit letut lämpiminä, kunnes olet valmis täyttämään ne.
5. Paista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnellut sienet ja kuullota ne yhdessä jauhelihan kanssa.
6. Lisää joukkoon ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna täytteen kypsyä hetken. Täytä letut valmiilla täytteellä.
Valmistusaika: 2
,5 tuntia.