Suppilovahvero-keitto
3 dl suppilovahveroita
1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 rkl tomaattipyreetä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
suola ja mustapippuri
1 dl kermaa
savupororouhetta koristeeksi
tuoreyrttejä
1. Puhdista sienet huolellisesti mahdollisista neulasista ja mullasta. Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on täysin haihtunut.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli sienten joukkoon pannulle ja kuullota kevyesti. Kaada joukkoon tomaattipyree ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
3. Lisää pannulle vesi, kasvisliemikuutio, sokeri ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon 1 dl kermaa. Maista ja tarkista maku, sitten kuumenna keitto uudelleen.
4. Ota keitosta syrjään 1 dl keittoa. Lisää joukkoon 1 dl kermaa ja vaahdota sekoitus maidonvaahdottimella.
Tarjoile keitto alkuruokana cappuccino-kupeista. Koristele annokset vaahdotetulla keitolla, savupororouheella ja tuoreilla yrteillä.
--
-