Spelttipizza Parmankinkulla

annosmäärä
2
valmistusaika
15 min
Spelttipizza Parmankinkulla
2
15 min
Ainekset

Pohja:
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
½ tl suolaa
ripaus sokeria
20 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7-8 dl Spelttisihti tai vehnäjauhoja
Täyte:
1 purkki tuorejuustoa
2 mozzarellaa
1 nippu vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
100 g ilmakuivattua kinkkua
50 g parmesaanijuustoa
30 g pinjansiemeniä
sormisuolaa, mustapippuria

Valmistus

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon spelttijauhoja vähitellen. Kun olet lisännyt noin 5 dl jauhoja, vaivaa taikinaan oliiviöljy. Anna taikinan kohota, peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjille huoneenlämpöistä tuorejuustoa ja ohuita mozzarellaviipaleita.

3. Leikkaa parsat pituussuunnassa kahteen osaan. Aseta parsapalat juustojen päälle ja kastella niitä oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

5. Paahda pinjansiement kuivassa pannulla, kunnes ne ovat kultaisia.

Juuri ennen tarjoilua aseta kinkkuviipaleet pizzojen päälle. Ripottele päälle raastettua parmesaanijuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Kaksi pizzaa. Resepti & kuva: Louise Mérus

Valmista herkullinen spelttipizza parmankinkulla helposti. Täydellinen resepti pizza-ystäville! Kokeile jo tänään!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi