Sinappiresepti

annosmäärä
4
valmistusaika
25 min
Tee herkullinen sinappi joulupöytään! Tämä resepti on täydellinen kinkunkumppani. Nauraa kotitekoisesta sinapista!

Herkullinen sinappikuorrutettu kinkku – täydellinen juhlaherkku

Sinappikuorrutettu kinkku on erinomainen valinta juhla-aterioihin ja erikoishetkiin. Aloita valitsemalla laadukas kinkku, sillä sen koko ja laatu vaikuttavat merkittävästi valmistusprosessiin. Pese ja kuivaa kinkku huolellisesti ennen kuorrutteen levittämistä. Sinappikuorrutteen valmistamiseen tarvitset esimerkiksi dijon-sinappia, ruskeaa sokeria sekä mausteita kuten inkivääriä ja neilikkaa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä se kinkun pinnalle. Anna kinkun maustua hyvissä ajoin, jotta sinappikuorrutteen maut pääsevät parhaiten esiin.

Vinkkejä täydelliseen sinappikuorrutettuun kinkkuun

Paistaminen on ratkaiseva vaihe, jossa sinappikuorrutettu kinkku saa lopullisen makunsa ja rakenteensa. Anna kinkun lämmetä huoneenlämpöön ennen paistamista, jotta kypsennys on tasaisempaa. Paistoaika riippuu kinkun koosta – yleensä noin 30 minuuttia per kilo 175 asteessa on hyvä ohjearvo. Käytä paistolämpömittaria varmistaaksesi, että kinkun sisälämpötila saavuttaa vähintään 70 astetta. Peitä kinkku foliolla paiston alussa, mutta poista se noin 30 minuuttia ennen valmista, jotta kuorrute saa kauniin ruskean värin.

Sinappikuorrutetun kinkun täydellinen tarjoilu

Kun sinappikuorrutettu kinkku on valmis, anna sen levätä hetki ennen leikkaamista. Tämä parantaa lihan mehevyyttä ja makua. Tarjoile kinkku esimerkiksi perunamuusin, paahdettujen vihannesten tai raikkaiden salaattien kanssa. Sinappikuorrutteen maku sopii erityisen hyvin omena- tai puolukkahillokkeen kanssa. Kinkku on myös erinomainen valinta noutopöytään, sillä se maistuu yhtä hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluastialle.

Terveelliset puolet sinappikuorrutetussa kinkussa

Sinappikuorrutettu kinkku ei ole vain herkullinen, vaan siinä on myös terveellisiä puolia. Kinkku on erinomainen proteiinin lähde, joka tukee kehon kudosten rakentumista ja korjaantumista. Sinappikuorrutteen mausteet, kuten inkivääri, edistävät ruoansulatusta ja tarjoavat antioksidanttisia hyötyjä. Valitsemalla vähärasvaisen kinkun ja käyttämällä sokeria kohtuudella, sinappikuorrutettu kinkku voi olla osa tasapainoista ruokavaliota. Nauti tästä herkusta osana monipuolista ja ravitsevaa ateriaa.

Etsitkö lisää ideoita sinappireseptien kokeilemiseen? Tutustu erilaisiin sinappi ohjeisiin ja löydä uusia herkullisia tapoja käyttää sinappia ruoanlaitossa. Sinappi on monipuolinen ainesosa, joka sopii erinomaisesti sekä perinteisiin että uusiin resepteihin.

Sinappiresepti
4
25 min
Ainekset

5 rkl sinappijauhetta
5 rkl sokeria
n. ½ dl vettä
½-1 tl suolaa
2 rkl etikkaa
tilkka konjakkia

Valmistus

Tee täksi jouluksi itse herkullinen sinappi! Sinappi on täydellinen kinkun kumppani, jolla voit sekä kuorruttaa kinkkua että nauttia sitä kinkun lisukkeena.

1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Lämmitä vesi kattilassa kiehumispisteeseen.

2. Kaada kiehautettu vesi hitaasti sinappi-sokeriseoksen joukkoon, sekoittaen jatkuvasti. Jatka sekoittamista, kunnes sinappi saavuttaa haluamasi paksuuden.

3. Mausta sinappi makusi mukaan lisäämällä suolaa, etikkaa ja konjakkia. Sekoita hyvin, jotta mausteet jakautuvat tasaisesti.

4. Kaada valmis sinappi puhtaaseen lasipurkkiin tai -purkeihin ja sulje kansi tiiviisti.

Anna sinapin tekeytyä jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa sinappi joulupöydässä kinkun kanssa tai käytä sitä kinkun kuorrutukseen!

Valmistusaika: 25 minuuttia (+ maustuminen)

Kinkun paisto-ohje löytyy täältä>>

Tee herkullinen sinappi joulupöytään! Tämä resepti on täydellinen kinkunkumppani. Nauraa kotitekoisesta sinapista!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi