Sienisalaatti smetana
2 prk sauvon sienikuutioita
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
2 rkl smetanaa
1 rkl valkoviinietikka
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
tuore timjami koristeluun
saaristolaisleipä
Sienisalaatti on herkullinen lisuke, joka sopii erityisesti juhla-aterioihin kuten jouluun, uuteenvuoteen ja juhannukseen. Yhdistä kuohkea sienisalaatti mehevässä saaristolaisleivässä, ja saat täydellisen pikkupurtavan!
1. Hienonna sipuli ja valuta sienet siivilässä. Kuivaa sienet talouspaperilla varovasti, jotta sienisalaatti pysyy kuivana eikä muutu vetiseksi.
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon smetana, sienet ja hienonnettu sipuli. Lisää suola, pippuri, sokeri ja valkoviinietikka. Maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan. Sekoita varovasti ja laita sienisalaatti kelmun alle jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
3. Leikkaa saaristolaisleivät puoliksi, jolloin saat pieniä kolmion muotoisia siivuja. Lusikoi leipien päälle sienisalaattia ja koristele timjamin oksilla. Tarjoile välittömästi!
Valmistusaika: noin 1 tunti