Siikafile pannulla

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Opettele paistamaan siikafile pannulla herkullisesti ja tarjoile se raikkaan salaatin kanssa. Valmistus vain 45 minuuttia!

Siikafileen Paistaminen Pannulla: Helppo ja Herkullinen Ohje

Siikafileen paistaminen pannulla on nopea ja herkullinen tapa valmistaa ravitsevaa kalaa. Siika on maultaan mieto ja sen liha on pehmeää, mikä tekee siitä täydellisen valinnan niin arki- kuin juhlaruoiksi. Tässä oppaassa käymme läpi kaikki tarvittavat askeleet, jotta siikafile pannulla onnistuu aina täydellisesti. Aloitetaan tuoreen siikafileen valinnasta ja valmistelusta, ja jatketaan paistovinkeillä sekä tarjoiluehdotuksilla.

Tuoreen Siikafileen Valinta ja Valmistelu

Onnistuneen siikafileen paistamisen salaisuus alkaa jo ostoksilla. Valitse tuore siikafile, joka on kiiltävä ja tuoksuu raikkaalta. Tämä takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kotona aloita valmistelu poistamalla mahdolliset ruodot ja kuivaamalla filee talouspaperilla. Kuiva pinta takaa, että siikafile pannulla saa kauniin kullanruskean pinnan. Mausta filee suolalla ja pippurilla, tai lisää halutessasi yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia, tuomaan lisämaun sävyjä.

Siikafileen Paistaminen Pannulla: Askel Askeleelta

Siikafileen paistaminen pannulla vaatii vain muutaman yksinkertaisen askeleen. Aloita käyttämällä korkealaatuista pannua, joka jakaa lämmön tasaisesti. Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä tai voita. Aseta siikafile pannulle nahkapuoli alaspäin ja anna sen paistua rauhassa 3-5 minuuttia, kunnes nahka on rapea ja kullanruskea. Käännä filee ja paista toinen puoli vielä muutama minuutti. Vältä ylikypsentämistä, jotta kala pysyy mehukkaana. Näillä vinkeillä siikafile pannulla onnistuu aina täydellisesti.

Siikafileen Tarjoilu: Ideoita Herkullisiin Yhdistelmiin

Valmis siikafile pannulla on täydellinen perusta monipuolisille annoksille. Korosta siian mietoa makua tarjoilemalla sitä sitruunaviipaleiden tai tillikastikkeen kanssa. Kausivihannekset, kuten parsakaali tai porkkanat, sekä perunamuusi tekevät annoksesta täyttävän ja tasapainoisen. Siikafileen monipuolisuus mahdollistaa myös rohkeat kokeilut erilaisten lisukkeiden ja kastikkeiden kanssa. Löydä oma suosikkisi ja tee siikafileestä juuri sinun makuusi sopiva herkku.

Siikafileen Paistaminen Pannulla: Nautinnollinen Kokemus

Siikafileen paistaminen pannulla on helppo tapa tuoda herkullista ja terveellistä kalaa pöytään. Noudattamalla näitä ohjeita saat aina täydellisen lopputuloksen. Kokeile erilaisia mausteita ja lisukkeita, ja tee siikafileestä osa säännöllistä ruokavaliotasi. Siikafile pannulla on nopea, helppo ja erittäin maukas valinta niin arki- kuin juhlapäiville.

Siikafile pannulla
4
45 min
Ainekset

600 g (2 fileetä) siikafileetä
1 tl merisuolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl kuivaa tilliä
1 tl voita
1 tl ruokaöljyä
150 g fenkolia
150 g vihreää parsaa
150 g herneitä
salaatteja, yrttejä
esim. frisee-, tammenlehtisalaatti, rakuuna, kirveli, lehtipersilja
Kermaviilikastike:
kermaviiliä
suolaa
pippuria
omenaviinietikkaa

Valmistus

1. Sekoita kermaviili suolan, pippurin ja omenaviinietikan kanssa. Siirrä seos jääkaappiin maustumaan.

2. Poista parsoista puumaiset tyviosat. Huuhtele ja kuivaa salaatit sekä yrtit. Pese fenkoli ja herneet. Leikkaa fenkoli varovasti mandoliinilla (tai terävällä veitsellä) ohuiksi siivuiksi. Liota fenkolin siivut jääkylmässä vedessä viisi minuuttia, valuta ja kuivaa. Tämä pitää fenkolin rapeana ja tuoreena.

3. Pese siikafileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista mahdolliset ruodot. Jauha suola, sokeri, valkopippuri ja tilli morttelissa hienoksi seokseksi ja hiero seos siikafileiden päälle. Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

4. Keitä parsat ja herneet suolatussa vedessä kypsiksi. Parsa kypsyy noin 6 minuutissa, kun taas herneet voivat viedä pari-kolme minuuttia kauemmin.

5. Kuumenna voi-öljyseos pannulla tai parilalla. Paista siikafileet kypsiksi, kunnes niiden sisälämpötila on noin 50°C.

Tarjoile siikafileet parsa-hernepedillä, tuoreen fenkoli-salaatti-yrttisekoituksen ja kermaviilikastikkeen kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4

Opettele paistamaan siikafile pannulla herkullisesti ja tarjoile se raikkaan salaatin kanssa. Valmistus vain 45 minuuttia!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi