Seitan-resepti

annosmäärä
8
valmistusaika
150 min
Seitan-resepti
8
150 min
Ainekset

300 g vehnägluteenijauhoja
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkopippuria
1 tl muskottipähkinää
3 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl sinappia
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl salviaa
3 rkl soijakastiketta
KUORRUTE
4 rkl korppujauhoja
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 tl öljyä

Valmistus

**Itsetehty seitan – täydellinen lisuke joulupöytään**

1. Aloita lämmittämällä uuni 180 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erillisessä astiassa sekoita nesteet yhteen ja kaada ne kuivien aineiden joukkoon. Vaivaa taikina kulhossa ja alusta sitä pöydällä noin 5 minuutin ajan. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia.

3. Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se ensin leivinpaperiin ja sen jälkeen folioon tiukasti.

4. Paista seitania 180 asteessa 60 minuutin ajan. Kääntele se 15 minuutin välein niin, että koko seitanin pinta pääsee kosketuksiin uunipellin kanssa.

5. Ota seitan uunista ja anna sen jäähtyä noin 30 minuutin ajan.

6. Hiero seitanin pintaan sinappia ja kuorrutetta. Paista se vielä 15 minuuttia ilman kääreitä.

7. Anna seitanin jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen.

**Annosmäärä:** 8 **Valmistusaika:** 2,5 tuntia

Helppo seitan resepti täydelliseen lisukkeeseen joulupöytään. Seuraa ohjeita ja nauti herkullisesta itsetehdystä seitaniasta!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi