Raparperipiirakka

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Nauti suussasulava raparperipiirakka, täydellinen kesäherkku, jonka helppo resepti takaa herkullisen lopputuloksen!

Isoäidin Raparperipiirakka – Suomalainen Herkku

Isoäidin raparperipiirakka on suomalaisen keittiön klassikko, joka yhdistää raparperin kirpeyden ja taikinan makeuden täydellisesti. Tämä suussasulava raparperipiirakka on monien lapsuudenmuistojen helmi ja herkullinen lisä juhliin tai arkipäivän iloksi. Sen valmistus on helppoa, mutta lopputulos on aina erityinen. Isoäidin raparperipiirakka on todiste siitä, että yksinkertaiset ainekset voivat luoda jotain todella ainutlaatuista.

Raparperipiirakan Rikas Historia

Raparperi saapui Suomeen 1700-luvulla, ja siitä lähtien se on ollut suosittu ainesosa erityisesti keväällä ja kesällä. Isoäidin raparperipiirakka on perinteinen herkku, joka valmistettiin kesän ensimmäisistä raparpereista. Tämä teki siitä kesän alkamisen symbolin, ja perinne on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Nykyäänkin isoäidin raparperipiirakka pysyy suosittuna, ja se on edelleen monien suosikkijälkiruoka.

Resepti: Suussasulava Raparperipiirakka

Isoäidin raparperipiirakka valmistetaan helposti saatavilla olevista aineksista. Tarvitset raparperia, sokeria, vehnäjauhoja, voita, kananmunia ja maitoa. Raparperit pilkotaan pieniksi paloiksi ja sekoitetaan sokerin kanssa. Taikina tehdään yhdistämällä jauhot, sokeri, voi ja kananmunat, kunnes seos on tasaista. Raparperit asetellaan taikinan päälle, ja piirakka paistetaan, kunnes se on kultainen ja suussasulava. Tämä resepti säilyttää piirakan perinteisen maun ja rakenteen.

Luovia Muunnelmia ja Tarjoiluvinkkejä

Isoäidin raparperipiirakka on herkullinen itsessään, mutta sen voi korostaa vaniljakastikkeella tai vaniljajäätelöllä. Jos haluat kokeilla jotain uutta, voit lisätä taikinaan kanelia tai kardemummaa, jotka tuovat piirakkaan syvyyttä. Mantelilastut tai pähkinät antavat piirakkaan rapeutta, kun taas marjat, kuten mansikat tai vadelmat, täydentävät raparperin makua täydellisesti. Raparperi viini on myös erinomainen seura piirakalle, sillä se korostaa raparperin kirpeyttä. Isoäidin raparperipiirakka on joustava resepti, joka kannustaa kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä.

Isoäidin raparperipiirakka on enemmän kuin vain jälkiruoka – se on osa suomalaista ruokakulttuuria ja monien sydämiä. Kokeile tätä klassikkoa ja nauti sen ainutlaatuisesta mausta!

Raparperipiirakka
6
45 min
Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
200 g voita sulana
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2,5 dl kermaviiliä
1 kananmuna
400 g raparperia

Valmistus

Raparperipiirakka on todellinen kesäklassikko! Tämä herkullinen herkku on täydellinen valinta, kun raparperi on tuoreimmillaan ja parhaimmillaan.

1. Aloita esilämmittämällä uuni 200 asteeseen. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, jotta piirakka irtoaa helposti paiston jälkeen.

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, sulatettu voi, vaniljasokeri ja sooda. Lisää joukkoon kermaviili ja kananmuna, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

3. Pese raparperit huolellisesti ja pilko ne pieniin, sormenpään kokoisiin paloihin. Levitä raparperipalat tasaisesti piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täysin kypsä.

4. Tarjoile piirakka perinteiseen tapaan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera nautittavaksi!

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4–6

Nauti suussasulava raparperipiirakka, täydellinen kesäherkku, jonka helppo resepti takaa herkullisen lopputuloksen!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi