Porkkala Resepti

annosmäärä
4
valmistusaika
15 min
Porkkala Resepti
4
15 min
Ainekset

5 porkkanaa


1 l vettä


3 rkl merisuolaa


1 rkl sokeria



MARINADI


1 tl savuaromia


1 rkl roseepippuria


1 rkl rypsiöljyä


1 rkl valkoviinietikkaa


kourallinen tilliä


Valmistus

Porkkala on herkullinen ja vegaaninen vaihtoehto kylmäsavutetulle lohelle. Se sopii erinomaisesti joulupöytään tai voileipäkakun täytteeksi. Tässä yksinkertainen ohje porkkalan valmistukseen:

1. Aloita kuorimalla porkkanat ja viipaloimalla ne ohuiksi siivuiksi juureskuorimella tai juustohöylällä. Kiehauta kattilassa vesi, johon lisäät hieman sokeria ja suolaa.

2. Lisää porkkanasiivut kiehuvaseen veteen ja sammuta lämpö. Anna porkkanoiden kypsyä kannen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta eivät murenevia.

3. Valuta porkkanat huolellisesti ja kuivaa ne kevyesti. Valmista marinadi sekoittamalla yhteen savuaromi, rypsiöljy, rouhittu roseepipuuri, hienonnettu tuore tilli sekä valkoviinietikka. Lisää marinadiin porkkanasiivut ja sekoita varovasti, jotta kaikki siivut saavat tasaisesti makua. Peitä rasian kansi ja anna porkkalan marinoitua jääkaapissa yön yli.

4. Jos haluat tehdä porkkalasta näyttävämpää, voit kiertää marinoituneet porkkanasiivut ruusukkeiksi ennen tarjoilua.



Kokeile tätä helppoa porkkala reseptiä joulupöytään tai voileipäkakun täytteeksi. Vegaaninen vaihtoehto lohelle!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi