Pikkelöity Chili

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen parsakaalisalaatti pikkelöidyllä chilillä. Raikkaat maut ja täyteläinen tekstuuri yhdessä 45 minuutissa!

Pikkelöidyn chilin valmistus kotona – helppo ja maukas resepti

Pikkelöity chili on täydellinen tapa tuoda ruokiin raikkautta ja tulisuutta. Sen valmistaminen on helppoa, ja tarvitset vain muutaman perusainesosan: tuoreet chilit, etikkaa, sokeria ja suolaa. Aloita puhdistamalla chilit ja viipaloimalla ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Seuraavaksi valmista etikkaliuos kuumentamalla etikkaa, sokeria ja suolaa, kunnes ainekset ovat täysin liuenneet. Täytä puhtaat lasipurkit viipaloiduilla chileillä ja kaada niiden päälle kuuma etikkaliuos. Sulje purkit tiiviisti ja anna pikkelöidyn chilin maustua vähintään 24 tuntia. Näin saat herkullisen lisän, joka säilyy jääkaapissa viikkojen ajan.

Pikkelöidyn chilin terveyshyödyt – lisää makua ja hyvinvointia

Pikkelöity chili ei ole vain herkullinen, vaan sillä on myös useita terveyshyötyjä. Chilissä on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka tukevat immuunijärjestelmää. Kapsaisiini, aine, joka antaa chilille sen tulisuuden, edistää aineenvaihduntaa ja voi auttaa painonhallinnassa. Pikkelöinti säilyttää chilin tuoreuden ja lisää sen säilyvyyttä ilman tarpeettomia säilöntäaineita. Lisää pikkelöityä chiliä ruokavalioosi nauttiaksesi sen mausta ja terveysvaikutuksista.

Pikkelöidyn chilin käyttö ruoanlaitossa – monipuolinen makuelämys

Pikkelöity chili tuo ruokiin raikkautta ja tulisuutta, ja se sopii moniin eri ruokalajeihin. Lisää sitä parsakaalisalaattiin tai käytä täytteenä tacossa tai voileivässä. Pikkelöidyt chilit antavat pirteän potkun myös kastikkeille ja marinadeille. Ne ovat erinomainen lisä grillatulle lihalle tai kalalle, ja ne sopivat myös pizzaan tai pasta-annoksiin. Kokeile pikkelöityä chiliä myös keitoissa ja pataruokiin, joissa se tuo syvyyttä ja monimuotoisuutta makuelämykseen.

Pikkelöidyn chilin säilytys ja inspiroivia käyttöideoita

Pikkelöity chili säilyy jääkaapissa tiiviisti suljetussa purkissa useita viikkoja. Sen monipuolisuus tekee siitä käyttökelpoisen ainesosan monissa ruokalajeissa. Lisää pikkelöityä chiliä munakkaisiin, käytä sitä sushin täytteenä tai sekoita hummukseen. Kokeile myös pikkelöityä chiliä cocktailissa tai muissa juomissa tuomaan jännittävää makuvivahtetta. Pikkelöity chili on myös erinomainen lahjaidea ruokaa rakastaville ystäville. Sen helppo valmistus ja monipuolisuus tekevät siitä keittiön arvokkaan lisän.

Pikkelöity Chili
4
45 min
Ainekset

500 g parsakaali
4 dl kvinoaa
1 tölkki kidneypapuja
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
200 g Vuolu kanafileetä
2 punaista paprikaa
Pikkelöity chili
2 punaista chiliä
2 cm pala inkivääriä raastettuna
0,5 dl etikka
1 dl sokeri
1,5 dl vettä

Valmistus

1. Aloita valmistelemalla pikkelöity chili. Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta seos nopeasti ja ota kattila pois liedeltä. Lisää huoneenlämpöiseen liemeen chili ja raastettu inkivääri. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Siivilöi chilit ennen kuin lisäät ne muihin aineksiin.

2. Keitä pieni kattilallinen suolattua vettä ja valmista siivilä käyttöä varten. Leikkaa parsakaalista ensin kukinnot pieneen astiaan. Leikkaa sitten varret mahdollisimman ohuiksi lastuiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Ryöppää parsakaali nopeasti kiehuvassa vedessä, kunnes kukinnot saavat hieman kirkkaamman värin. Jäähdytä ne juoksevan veden alla.

3. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja siirrä se odottamaan.

4. Suikaloi paprikat ja riivi kypsä kana pieniksi paloiksi joko haarukalla tai veitsellä. Huuhtele kidneypavut huolellisesti ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki valmistamasi ainekset yhteen salaatiksi.

Tarjoile salaatista joko sellaisenaan tai esimerkiksi leivän, fetan tai grillattujen paprikoiden kanssa.

**Valmistusaika:** 45 min
**Annosmäärä:** 4 annosta

Valmista herkullinen parsakaalisalaatti pikkelöidyllä chilillä. Raikkaat maut ja täyteläinen tekstuuri yhdessä 45 minuutissa!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi