Parsapizza

annosmäärä
6
valmistusaika
60 min
Parsapizza
6
60 min
Ainekset

POHJA
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (1/3 pkt)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 prk ranskankermaa
1 prk pestoa
1 punasipuli
1 pkt prosciutto (ilmakuivattua kinkkua)
1 nippu tankoparsaa


Valmistus

Pizzatäytteitä suunnitellessa voit vapaasti antaa mielikuvituksen laukata!

1. Valmista taikina aloittamalla hiivan liuottamisesta kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, ja sekoita tasaiseksi.

2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Kauli taikinasta jauhojen avulla yksi uunipellin kokoinen tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Aseta öljytylle uunipellille ja anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia. Painele sitten taikina uudestaan litteäksi kämmenillä tai kaulimella.

4. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Poista parsan tyvestä puinen osa, kuori ja suikaloi punasipuli. Paista parsat pannulla ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.

5. Levitä pizzapohjan päälle pesto ja ranskankerma. Asettele muut täytteet päälle haluamallasi tavalla.

6. Paista pizza uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja täytteet kypsiä.

Valmistusaika: 60 min Annosmäärä: 4-6

Valmista herkullinen pizza parsat pannulla. Ohjeet ja täytteet löytyvät reseptistämme 60 minuutissa valmiiksi!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi