Paistettu Siika

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen paistettu siika yhdistettynä raikkaaseen raparberi-avokadosalaattiin. Täydellinen kesäannos!
Paistettu Siika
4
45 min
Ainekset

4 siikafileetä
öljy + voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria
1 puntti korianteria
1 nippu kevätsipulia
suolaa
RAPARPERI-AVOKADOSALAATTI
1 tanko raparperia
1 dl cashewpähkinöitä
3 kypsää avokadoa
1 limen kuori ja mehu
1 rkl ruokosokeria
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamöljyä
3 rkl rypsiöljyä

Valmistus

Paistettu siika ja raparperi-avokadosalaatti tarjoavat yhdessä raikkaan ja herkullisen annoksen, joka on erityisen sopiva kesäiseen pöytään!

1. Aloita valmistelemalla raparperi: kuori sen puiset syyt pienellä veitsellä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja siirrä ne sekoituskulhoon.

2. Murskaa cashewpähkinät kevyesti lasilla tai kaulimella ja lisää ne raparperien joukkoon. Kuori avokadot, kuutioi ne ja lisää salaattiastiaan. Raasta limen kuori ja purista sen mehu salaattiin, jotta avokadot säilyvät tuoreen näköisinä. Mausta salaatti sokerilla, soijakastikkeella ja öljyillä, sekoita huolellisesti ja anna maustua noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

3. Valmistele siikafileet: tarkista, että fileissä ei ole ruotoja tai suomuja. Huuhtele fileet kylmällä vedellä, kuivaa ne ja suolaa kevyesti. Kuumenna pannu ja lisää öljy-voi seos. Paista siikafileet nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Käännä fileet ja paista lihaista puolta noin 20 sekuntia. Nosta fileet pois pannulta ja anna niiden levätä foliohatun alla tarjoiluun asti.

4. Silppua tuore korianteri ja kevätsipuli. Koristele valmis annos tuoreilla yrteillä ja mausta tarvittaessa suolalla.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Valmista herkullinen paistettu siika yhdistettynä raikkaaseen raparberi-avokadosalaattiin. Täydellinen kesäannos!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi