Munakasrulla

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Kokeile tonnikala munakasrullaa uunissa! Tämä helppo resepti tuo vaihtelua perinteiseen munakkaaseen.

Kantarelli Munakasrulla: Täydellinen Herkku Uunista

Kantarelli munakasrulla uunissa on herkullinen ja helppo valmistaa, kunhan käytät oikeita ainesosia. Tämän herkullisen annoksen avainainesosia ovat tuoreet kantarellit, kananmunat, kerma, tuorejuusto sekä suola ja pippuri mausteeksi. Lisäksi tarvitset leivinpaperia ja uunipellin, jotta munakasrulla saa täydellisen muotonsa. Kantarellien laatu on ratkaiseva, joten valitse aina tuoreet ja laadukkaat sienet, jotta lopputulos on maultaan ja rakenteeltaan täydellinen.

Helppo Valmistusohje Munakasrullalle

Kantarelli munakasrullan valmistus alkaa sienten puhdistamisella. Puhdistetut kantarellit paistetaan voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja täyteläisiä. Samaan aikaan vatkaa kananmunat ja kerma keskenään, lisää suola ja pippuri maun mukaan. Kaada munaseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle paistetut kantarellit sekä tuorejuusto. Paista munakasrulla uunissa 180 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsä. Lopuksi kääri munakas varovasti rullaksi leivinpaperin avulla.

Monipuolinen Tarjoiluidea

Kantarelli munakasrulla on erinomainen vaihtoehto aamiaisesta illalliseen. Tarjoile se esimerkiksi raikkaan vihreän salaatin ja rapean leivän kera. Voit korostaa annoksen makua lisäämällä rullan päälle raastettua parmesaania tai tuoreita yrttejä, kuten ruohosipulia tai persiljaa. Kantarelli munakasrulla sopii myös erinomaisesti kevyiden valkoviinien kera, sillä viini korostaa kantarellien maanläheistä makua ja tekee ateriasta täydellisen.

Ravitseva ja Terveellinen Vaihtoehto

Kantarelli munakasrulla ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen valinta. Kantarellit ovat rikkaita D-vitamiinista ja kuidusta, jotka tukevat luuston terveyttä ja ruoansulatusta. Kananmunat tarjoavat korkealaatuista proteiinia ja tärkeitä aminohappoja, jotka edistävät lihasten ja kudosten hyvinvointia. Lisäksi tämä munakasrulla on vähähiilihydraattinen, joten se sopii moniin ruokavalioihin. Yhteenvetona kantarelli munakasrulla on täydellinen yhdistelmä makua ja ravintoarvoja.

Munakasrulla
6
45 min
Ainekset

5 kananmunaa


2 dl vehnäjauhoja


3 dl maitoa


100 g juustoraastetta


300 g sieniä (esim. kantarelli)


2 sipulia


nokare voita


tuore timjami


ripaus suolaa ja pippuria


50 g tuorejuustoa


Valmistus

**Munakasrulla tuo vaihtelua perinteiseen munakkaaseen! Munakasrulla on myös mainio vaihtoehto brunssipöytään suuremmalle seurueelle.**

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Riko munat kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi massaksi.

2. Lisää munien joukkoon maito ja ripottele sekaan vehnäjauhot. Mausta suolalla ja sekoita hyvin. Levitä munakasmassa tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle juustoraastetta.

3. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on kypsä. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna sen jäähtyä hetki.

4. Puhdista kantarellit ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.

5. Levitä munakkaan päälle ohut kerros tuorejuustoa. Levitä päälle sipuli-sienipaistos. Kääri munakas tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Tarjoile munakasrulla salaatin kanssa tai sellaisenaan.

**Annosmäärä:** 6 **Valmistusaika:** 45 min


Kokeile tonnikala munakasrullaa uunissa! Tämä helppo resepti tuo vaihtelua perinteiseen munakkaaseen.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi