Melonisalaatti
225 g parsatankoja
1 pieni cantaloupemeloni
55 g parmankinkkua ohuina viipaleina
150 g erilaisia salaatinlehtiä, esim. rucola sopii hyvin vahvan maun vuoksi
1 rkl parmesaanilastuja
80 g vadelmia
Kastike:
1 rkl balsamietikkaa
2 rkl vadelmaetikkaa
2 rkl appelsiinimehua
1 hyppysellinen suolaa
Kinkku ja meloni – herkullinen yhdistelmä, joka herättää miellyttäviä makuelämyksiä!
1. Aloita valmistamalla parsat: kuori ne ja katkaise varret kahtia, jos ne ovat erityisen pitkiä. Keitä parsat kevyesti suolatussa vedessä keskilämmöllä noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta keitetyt parsat, kasta ne kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti uudelleen. Laita parsat sivuun odottamaan.
2. Valmista meloni: halkaise meloni kahtia ja kaavi siemenet pois. Paloittele meloni pieniksi lohkoiksi ja leikkaa kuori huolellisesti pois.
3. Leikkaa kinkkuviipaleet puoliksi ja kääri melonilohkot kinkkuviipaleiden sisään. Tämä yhdistelmä tuo maukkaan kontrastin makean ja suolaisen välillä.
4. Asettele tuoreet salaatinlehdet tarjoiluastialle. Järjestele melonilohkot ja parsatangot salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle raastettua parmesaania ja tuoreita vadelmia, jotka antavat annokselle väriä ja raikkautta.
5. Sekoita etikat ja appelsiinimehu kannelliseen astiaan ja ravista energisesti, kunnes kastike on tasaantunut. Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile heti.
Valmistusaika: 30 minuuttia Annosmäärä: 4