Lampaanfilee

annosmäärä
4
valmistusaika
30 min
Kokeile herkullista lampaanfileetä punaviinikastikkeella ja demi-glace resepti. Täyteläinen ruokalaji juhla-aterioihin!

Mikä on Demi Glace – Ranskalainen Punaviinikastike?

Demi glace on perinteinen ranskalainen kastike, joka tunnetaan rikkaasta maustaan ja pehmeästä, samettisesta koostumuksestaan. Se valmistetaan typistämällä naudanlihalientä ja yhdistämällä siihen punaviiniä sekä mausteita. Tämä punaviinikastike on suosittu sekä ammattikokkien että kotikokkien keskuudessa, sillä se tuo annoksiin hienostuneen ja täyteläisen maun. Demi glace sopii erityisen hyvin lampaanfileen ja muiden liharuokien kastikkeeksi, lisäten ruokaan uutta ulottuvuutta.

Demi Glace Resepti: Vaiheittainen Ohje

Jos haluat valmistaa demi glace reseptin, aloita keräämällä tarvittavat ainesosat, kuten naudanluut, porkkanat, sipulit, selleri, tomaattipyree, punaviini ja mausteet. Aluksi paahda luut uunissa, jotta ne saavat syvän ja rikkaan maun. Tämän jälkeen paahda kasvikset ja yhdistä kaikki ainesosat suureen kattilaan. Lisää vettä ja anna seos hautua hiljalleen useita tunteja. Kun liemi on tiivistynyt ja maut ovat kehittyneet, siivilöi se ja jatka keittämistä, kunnes kastike on saavuttanut ihanteellisen paksuutensa. Vaikka demi glace resepti vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Laadukkaat Ainesosat – Avain Onnistuneeseen Demi Glaceen

Onnistunut demi glace resepti alkaa laadukkaista ainesosista. Naudanluut ovat keskeinen osa, sillä ne antavat kastikkeelle sen täyteläisen ja syvän maun. Kasviksista sipuli, porkkana ja selleri tarjoavat perusmakuja, jotka tukevat kastikkeen rakennetta. Punaviinin valinnassa kannattaa suosia täyteläistä vaihtoehtoa, joka täydentää demi glacen makua. Mausteet, kuten laakerinlehti ja timjami, tuovat lisäksi syvyyttä ja monimuotoisuutta. Jokainen ainesosa vaikuttaa lopputulokseen, joten valinta kannattaa tehdä huolella.

Vinkkejä ja Muunnelmia Demi Glace Reseptiin

Demi glace resepti tarjoaa paljon mahdollisuuksia kokeiluun. Voit esimerkiksi lisätä yrttejä, kuten rosmariinia tai valkosipulia, saadaksesi uudenlaista makua. Jos haluat hieman makeutta, kokeile lisätä pieni määrä hunajaa tai balsamiviinietikkaa. Demi glace sopii myös erinomaisesti pakastettavaksi, jolloin sitä on helppo käyttää tarpeen mukaan. Lampaanfilee ja muut liharuoat saavat uutta sävyä, kun niihin lisätään tämä monipuolinen kastike. Älä pelkää kokeilla erilaisia variaatioita – jokainen muunnelma tuo demi glace resepti uutta eloa ja makua.

Lampaanfilee
4
30 min
Ainekset

LAMPAANFILEE
4 (à 125 g) lampaan ulkofileetä
voita ja öljyä
suolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
PUNAVIINIKASTIKE
2 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
2 dl demi glace -kastikepohjaa
ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
nokare voita

Valmistus

Mehevät lampaanfileet maistuvat takuulla! Tämän annoksen kaveriksi kannattaa valita punaviini!

1. Ota lampaanfileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.

2. Kuumenna voi sekä öljy pannussa, lisää fileet ja paista niitä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin väriset. Ripottele lihan pinnalle suolahiutaleita ja rouhittua pippuria. Anna seistä hetki pannulla jälkilämmössä.

3. Leikkaa fileet vinottain paksuiksi viipaleiksi.

4. Laita punaviini, balsamiviinietikka sekä sokeri kattilaan ja keitä kokoon, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet. Lisää demi glace ja mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa. Käy kurkkaamassa rosmariiniperunoiden resepti TÄSTÄ!

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4

---

**Lampaanfilee: Herkullinen ja Täyteläinen Pääruoka**

Lampaanfilee on ylellinen ja maukas ruokalaji, joka tuo ruokapöytään täyteläistä makua ja hienostuneen vivahteen. Tämä murea ja mehevä lihapala sopii erinomaisesti juhla-aterioiden keskipisteeksi tai viikonlopun erityisillalliselle. Lampaanfilee on täynnä rikasta makua, joka yhdistyy upeasti yrttien ja mausteiden kanssa, ja sen valmistus on yllättävän helppoa, kun tietää muutaman perusniksin.

**Lampaanfileen valmistus ja maustaminen** 1. Lampaanfilee saa parhaimman makunsa, kun se paistetaan nopeasti korkealla lämmöllä ja annetaan vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta liha pysyy mehukkaana ja mureana. 2. Maustamiseen sopivat erinomaisesti tuoreet yrtit, kuten rosmariini, timjami ja minttu, jotka korostavat lampaanlihan makua ja tuovat annokseen aromaattista syvyyttä. 3. Valkosipuli ja sitruuna lisäävät annokseen raikkautta ja tasapainottavat lihan täyteläisyyttä.

**Muunneltava ja monipuolinen ruokalaji** 1. Lampaanfilee on monipuolinen ruokalaji, jota voi helposti muunnella oman maun mukaan. 2. Voit valmistaa fileen uunissa, grillissä tai pannulla, ja kokeilla erilaisia maustekastikkeita, kuten punaviini- tai balsamicokastiketta, jotka täydentävät lihan makua erinomaisesti. 3. Lisukkeiksi sopivat hyvin esimerkiksi paahdetut juurekset, valkosipuliperunat tai kevyt salaatti, jotka tasapainottavat aterian täyteläisyyttä ja tuovat esiin lampaanfileen hienostuneet maut.

**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** 1. Lampaanfilee sopii loistavasti monenlaisiin ruokailutilanteisiin. 2. Se on erinomainen pääruoka juhla-aterialle, jossa sen voi tarjoilla näyttävästi esimerkiksi yrttikastikkeen ja uunissa paahdettujen perunoiden kera. 3. Arki-illallisella lampaanfilee toimii hyvin yhdessä yksinkertaisempien lisukkeiden, kuten tuoreen salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Tarjoile lampaanfilee yhdessä täyteläisen punaviinin tai kevyen valkoviinin kanssa, jotka täydentävät lihan makua täydellisesti.

**Nauti lampaanfileestä kotona** 1. Lampaanfilee on täydellinen valinta, kun haluat tarjota perheellesi tai ystävillesi jotain erityisen herkullista ja täyteläistä. 2. Sen mehevä maku ja murea rakenne tekevät siitä ylellisen ruoan, joka sopii erityisesti juhlahetkiin. 3. Kokeile valmistaa lampaanfilee seuraavalla kerralla, kun haluat nostaa aterian uudelle tasolle – tämä ruokalaji hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tekee illallisesta unohtumattoman kokemuksen!

Kokeile herkullista lampaanfileetä punaviinikastikkeella ja demi-glace resepti. Täyteläinen ruokalaji juhla-aterioihin!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi