Kuhaa & Parsaa

annosmäärä
4
valmistusaika
2 min
Valmista herkullinen ateria ja nauti kuhaa ja parsa paistinpannulla. Noudata ohjeita ja vie makusi uusiin ulottuvuuksiin.
Kuhaa & Parsaa
4
2 min
Ainekset

4 kpl kananmunia
½ dl väkiviinaetikkaa
suolaa
valkopippuria
2 nippua tuoreita ohuita parsoja
suolaa
500 g tuoreita kuhafileitä
suolaa
valkopippuria

Valmistus

1. Riko kananmunat huolellisesti pieniin kuppeihin niin, että niiden rakenne säilyy ehjänä. Laita kattilaan 2 litraa vettä ja lisää ½ dl etikkaa. Älä lisää suolaa uppomunien keitinveteen tässä vaiheessa, sillä suola voi heikentää uppomunien rakennetta.

2. Kun vesietikkaseos kiehuu tasaisesti (ei liian kovaa), luo veteen pyörivä liike kauhalla tai lusikalla. Kaada yksi kananmuna varovasti kupista pyörteeseen. Anna kananmunan kiehua tarkalleen kaksi minuuttia, jonka jälkeen nosta se varovasti reikäkauhalla lautaselle. Mausta hyppysellisellä suolaa ja ripottele päälle valkopippuria. Keitä loput kananmunat samalla tavalla. Jos olet taitava, voit keittää kaksi kananmunaa samanaikaisesti.

3. Kuori parsat ja leikkaa niiden tyviosasta noin 1,5 cm paksu puumainen osa pois. Jos parsat ovat erityisen paksuja, halkaise ne pituussuunnassa kahteen osaan. Tämä varmistaa, että parsat kypsyvät tasaisesti ja nopeammin. Keitä parsoja runsaasti suolatussa vedessä 3–5 minuuttia riippuen niiden koosta. Lopuksi paista parsoille kaunis pinta paistinpannulla.

4. Täysin ruodottoman kuhafileen saat leikkaamalla fileiden lihasruodot pois v-leikkauksella. Tee viilto ruotorivin molemmin puolin niin, että viillot muodostavat syvyyssuunnassa v-kirjaimen. Mausta kuhafileet suolalla. Paista kalafileitä voissa pannulla noin minuutti molemmin puolin.

Annos neljälle. Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Valmista herkullinen ateria ja nauti kuhaa ja parsa paistinpannulla. Noudata ohjeita ja vie makusi uusiin ulottuvuuksiin.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi