Kanelijäätelö

annosmäärä
8
valmistusaika
20 min
Kanelijäätelö
8
20 min
Ainekset

500 g kypsiä kurpitsakuutioita
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
3 dl maitoa
2 pussia Chai-teetä
4 kananmunan valkuaista
1 dl tummaa sokeria
1 rkl kanelia

Valmistus

1. Soseuta kurpitsakuutiot sauvasekoittimella tasaisesti. Lisää joukkoon kevyesti vatkattu kuohukerma ja ranskankerma. Sekoita varovasti ja jätä seos odottamaan isoon vatkauskulhoon.

2. Lämmitä maito miedolla lämmöllä ja hauduta siinä teepussit noin 10 minuutin ajan. Poista teepussit ja anna maidon jäähtyä hieman. Sekoita erillisessä kulhossa sokeri, kaneli ja kananmunan valkuaiset, vatkaten niitä kevyesti. Kun maito on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, kaada se hitaasti muna-sokeriseokseen, vatkaten jatkuvasti. Kaada seos takaisin puhtaalle pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä, vatkaten, kunnes seos alkaa sakeutua. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Siivilöi jäähtynyt kananmuna-maitomassa kurpitsaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti, kunnes massa on tasaista. Kaada seos sopivaan astiaan ja anna jäähtyä pakastimessa noin 2 tuntia, kunnes reunat ovat jähmettyneet. Vatkaa seos sitten kuohkeaksi ja palauta pakastimeen yön yli jäähdyttämään.

4. Tarjoile jäätelö koristeltuna esimerkiksi kanelitangoilla tai muilla haluamillasi koristeilla.

Valmistusaika: 20 minuuttia + yön yli jäähdytys
Annosmäärä: 8

Valmista herkullista kanelijäätelöä kotona yksinkertaisella ohjeella, jossa maistuu kurpitsa ja kaneli. Nauti!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi