Joulupatee

annosmäärä
10
valmistusaika
120 min
Valmista joulupatee helpolla reseptillä ja nauti herkullisesta lisukkeesta joulupöydässä! Lue ohjeet ja inspiroidu.
Joulupatee
10
120 min
Ainekset

500 g naudan- tai broilerinmaksaa
400 g naudan jauhelihaa
1 pkt pekonia
200 g savukinkkua
3 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa
15 kpl katajanmarjoja
valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä

Valmistus

1. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pilko maksa ja pekoni pienemmiksi paloiksi.

2. Hienonna katajanmarjat huhmareella. Kuori ja hienonna valkosipulit. Silppua tuoreet yrtit.

3. Jauha maksa ja pekoni monitoimikoneessa melko hienoksi. Lisää jauheliha, mausteet ja viini, anna koneen sekoittaa. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne massan joukkoon.

4. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kaada lihatahna pateevuokaan. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes patee tuntuu painellessa kiinteältä ja irtoaa vuoan reunoista.

Anna jäähtyä jääkaapissa vuorokauden, minkä jälkeen voit nostaa tai kumota sen vuoasta.

Valmistusaika: 2 h (+ jäähdytys) Annosmäärä: 8-10

Tarjoa pateen kanssa kotitekoista hapanjuurileipää!

Valmista joulupatee helpolla reseptillä ja nauti herkullisesta lisukkeesta joulupöydässä! Lue ohjeet ja inspiroidu.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi