Joulupatee
500 g naudan- tai broilerinmaksaa
400 g naudan jauhelihaa
1 pkt pekonia
200 g savukinkkua
3 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa
15 kpl katajanmarjoja
valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä
1. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pilko maksa ja pekoni pienemmiksi paloiksi.
2. Hienonna katajanmarjat huhmareella. Kuori ja hienonna valkosipulit. Silppua tuoreet yrtit.
3. Jauha maksa ja pekoni monitoimikoneessa melko hienoksi. Lisää jauheliha, mausteet ja viini, anna koneen sekoittaa. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne massan joukkoon.
4. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kaada lihatahna pateevuokaan. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes patee tuntuu painellessa kiinteältä ja irtoaa vuoan reunoista.
Anna jäähtyä jääkaapissa vuorokauden, minkä jälkeen voit nostaa tai kumota sen vuoasta.
Valmistusaika: 2 h (+ jäähdytys) Annosmäärä: 8-10
Tarjoa pateen kanssa kotitekoista hapanjuurileipää!