Herkkutattipasta
3 isoa herkkutattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl kermaa
400 g tuorepastaa
1 dl parmesaaniraastetta
Herkkutattipasta on täydellinen syksyinen herkku!
1. Valmistele herkkutatit. Jos käytät tuoreita tatteja, puhdista ne huolellisesti. Jos taas käytät säilöttyjä tatteja miedossa suolaliemessä, valuta ne ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
2. Viipaloi herkkutatit ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja paista tatteja pannulla öljyssä ja voissa. Anna tattien paistua, kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Tuorepasta kypsyy nopeasti, joten se valmistuu muutamassa minuutissa.
4. Mausta sieni-sipuliseos suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen hautua hetki.
Tarjoile herkkutattipasta kuumana parmesaanijuuston kera.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 10 minuuttia