Grilliparsa
2 nippua tankoparsaa1 rasia kirsikkatomaattejavoita paistamiseen
MARINADI
1 sitruuna
1 kokonainen valkosipuli
½ dl öljyä
1 rkl sitruuna- tai appelsiinimarmeladia
suolaa ja pippuria
1. Raasta sitruunan kuori laakeaan sekoituskulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu ja siivuta sitruuna. Halkaise valkosipuli pitkittäin ja kuori karkeasti sormin.
2. Sekoita sitruunamehun joukkoon sitruunasiivut, valkosipuli, öljy, marmeladi ja mausteet. Kaada seos isoon suljettavaan pakastepussiin.
3. Kuori parsat ja leikkaa päistä kovat kannat. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa niihin kevyet ristiviillot.
4. Laita parsat ja kirsikkatomaatit marinadipussiin ja anna niiden marinoitua vähintään 10 minuuttia.
5. Kaada kasvikset marinadin kanssa suoraan pussista grilliin ja viimeistele voilla. Paista parsoihin kaunis pinta ja tarkista kypsyys. Parsat ovat kypsiä noin 8 minuutissa, joten älä ylikypsennä niitä.
Tarjoile sitruksiset parsat ja tomaatit suoraan grillistä muiden grilliherkkujen kanssa.
Valmistusaik
a: 20 min