Grillimansikat

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Grillatut mansikat ja kauramuru vaniljajäätelön kanssa – helppo ja herkullinen kesäresepti! Kokeile tätä makua!
Grillimansikat
4
45 min
Ainekset

500g tuoreita mansikoita
3 rkl hunajaa
2 tl limen mehua ja kuori raastettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
inkiväärisiirappia
vaniljajäätelöä
KAURAMURU
100g margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita


Valmistus

Kesäherkkua parhaimmillaan! Oletko jo kokeillut mansikoiden grillaamista?

1. Aloita valmistamalla rapea kauramuru. Sulata margariini ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä sokeri. Levitä seos tasaisesti voipaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 190 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, käännellen välillä, kunnes kauramuru on kullanruskea. Anna jäähtyä ja murentaa halutessasi pienemmiksi paloiksi.

2. Puhdista mansikat ja poista niistä kanta. Aseta mansikat kulhoon ja lisää hunaja, limemehu, raastettu limen kuori sekä hienonnettu minttu. Sekoita varovasti ja anna mansikoiden maustua noin 30 minuuttia.

3. Varrasta mansikat ja aseta ne parilalle. Grillaa mansikat lyhyesti, kunnes niiden pinta saa kauniin värisävyn ja ne pehmentyvät hieman. Jos et käytä parilaa, voit käyttää lämmönkestävää astiaa. Laita mansikat astiaan ja lämmitä hiipuvalla lämmöllä kuvun alla, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Tarjoa grillaamasi mansikat välittömästi rapean kauramurun, nokareen inkiväärisiirapin sekä pallon vaniljajäätelön kanssa.

Valmistusaika: 45 minuuttia + maustuminen

Grillatut mansikat ja kauramuru vaniljajäätelön kanssa – helppo ja herkullinen kesäresepti! Kokeile tätä makua!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi