Grillatut hedelmät
500g luumuja, persikoita, päärynöitä, omenaa, ananasta, aprikoosia...
2 dl Cava-kuohuviiniä
1 limen kuori ja mehu
nippu tuoretta basilikaa
2 rkl suolatonta margariinia
3 rkl ruokokidesokeria
Tämä jälkiruoka on täydellinen kesäiseen juhlaan! Grillatut hedelmät saavat syvemmän maun, ja kuohuviini tuo annokseen raikkautta sekä keveyttä.
1. Kuumenna grilli hyvissä ajoin ja käytä grillin jälkilämpöä hedelmien kypsentämiseen. Jos käytät hiiligrilliä, anna liekkien hiipua hiillokseksi ja valmista hedelmät lempeällä lämmöllä viimeisenä vaiheena.
2. Valmistele Cava-hedelmät kuorimalla, pilkkomalla ja poistamalla siemenet hedelmälihasta. Kun hedelmät ovat esikäsiteltyjä, siirrä lohkot syvään astiaan.
3. Lisää hedelmien joukkoon kuohuviini, raastettu limen kuori, limemehu sekä tuore, hienonnettu basilika. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia, mutta älä ylitä puolta tuntia, jotta hedelmien rakenne pysyy tiiviinä.
4. Nosta hedelmät marinointiliemestä ja kuivaa ne talouspaperilla. Voitele hedelmien leikkuupinnat huoneenlämpöisellä margariinilla ja ripottele päälle ruokokidesokeria. Halutessasi voit lisätä marinadiin pienen määrän sokeria ja soseuttaa siitä kastikkeen hedelmien kanssa tarjottavaksi.
5. Tarkista grillin lämpötila – jos pystyt pitämään kättäsi noin 10 cm päässä hiilloksesta noin 10 sekuntia, on lämpötila sopiva. Grillaa hedelmiä leikkuupinta alaspäin suoraan grilliritilällä 5-8 minuuttia hedelmien koosta riippuen. Tarkkaile kypsyyttä kevyesti painamalla. Kun hedelmäliha on lämmin ja antaa hiukan periksi, hedelmät ovat valmiita. Vältä ylikypsennystä, jotta hedelmien rakenne ja maku säilyvät.
6. Tarjoile grillatut Cava-hedelmät basilikaisen hedelmäkastikkeen ja raikkaan sorbetin kanssa.
Valmistusaika: 25 min
4-6 annosta