Glögihilloke
Glögihilloke
Ainekset
2 dl glögiä
1 dl hillosokeria
jouluisia mausteita, kuten kanelia, piparkakkumaustetta jne.
250 g marjasekoitus (pakaste)
Valmistus
Itse tehty glögihilloke on erinomainen lisä joulupöytään, erityisesti juustojen kyljelle.
1. Kaada kattilaan glögi, lisää hillosokeri ja jouluiset mausteet, kuten kaneli tai piparkakkumauste. Lämmitä seos hiljalleen pienellä lämmöllä, anna sen kiehahtaa ja lisää joukkoon pakastemarjat.
2. Anna seoksen porista noin 15 minuuttia, sitten soseuta se tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada hilloke purkkiin ja anna sen jäähtyä. Hillo saavuttaa parhaan koostumuksensa vasta jääkaapissa yön yli, mutta sitä voi käyttää myös aikaisemminkin.
Valmistusaika: 30 minuuttia + hillon hyytyminen