Banoffee-pulla

annosmäärä
12
valmistusaika
120 min
Banoffee-pulla
12
120 min
Ainekset

2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50-75 g voita tai margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitu maito karamellisoitu
1-2 banaania

Valmistus

Tällä kertaa laskiaispullat saavat uudenlaisen käänteen, kun niihin yhdistetään banaanin ja toffeen herkullinen yhdistelmä banoffee! Tämä resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

1. Lämmitä neste (esim. maito tai vesi) kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja kaada päälle lämmitetty neste. Anna hiivan liueta hetken. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon niin paljon jauhoja, että taikina muuttuu sakeaksi velliksi. Vatkaa taikina kiiltäväksi.

2. Lisää taikinaan loput jauhot ja alusta taikinaa käsin. Jätä vähän jauhoja leivontaan käytettäväksi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää pehmennyt rasva ja jatka taikinan alustamista, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on noin kaksinkertaistunut.

3. Muotoile kohotetusta taikinasta suurehkoja pullia ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna pullien kohota hyvin.

4. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat voimakkaamman värin, voit käyttää pelkkää keltuaista. Ripottele pullien pinnalle raesokeria. Jos käytät valmiiden pullien pinnalle tomusokeria, raesokeria ei välttämättä tarvitse lisätä. Paista pullia 225°C:ssa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

5. Anna pullien jäähtyä ja leikkaa ne sitten kahtia. Täytä pullat vaahdotetulla kermalla, banaanin viipaleilla ja kondensoidulla maitokinuskilla.

Valmistusaika: n. 2 tuntia Annosmäärä: 12 pullaa

Kokeile tätä herkullista laskiaispulla-reseptiä, jossa banaani ja toffee yhdistyvät täytteeksi! Valmistusaika n. 2 tuntia.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi