Appelsiinilohi
600 g lohta
1 prk (120g) smetanaa
1 appelsiinin kuori
1/2 appelsiinin mehu
suolaa ja pippuria
KORISTELUUN
1 appelsiini
1 sitruuna
Rosan appelsiinilohi on näyttävä ja herkullinen annos, joka sopii erinomaisesti juhla-aterioihin tai perheillallisiin. Tässä yksityiskohtainen ohje:
1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa smetana, raastettu appelsiinin kuori ja tuoremehu. Levitä tasaisesti smetanaseos lohen päälle.
3. Viipaloi sitruuna ja appelsiini ohueksi. Voit käyttää myös veriappelsiinia värikylläisyyden lisäämiseksi. Asettele hedelmäviipaleet lohen päälle koristeeksi.
4. Paista lohi 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoile lohi esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai uunissa paahdettujen rosmariiniperunoiden kera.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-5
Suositus: Sopiva seura ruokajuomaksi on viileä, raikas riesling.