Appelsiinijuustokakku

annosmäärä
12
valmistusaika
180 min
Kokeile tätä herkullista appelsiinijuustokakkua! Raikas appelsiini ja joulupiparkakku yhdistyvät täydellisesti.

Appelsiinijuustokakun Alkuperä ja Suosio

Appelsiinijuustokakku on herkullinen jälkiruoka, joka yhdistää raikkaan appelsiinin ja pehmeän juustokakun täydellisesti. Tämän makuyhdistelmän juuret ulottuvat antiikin Kreikkaan, jossa juustokakut olivat suosittuja. Appelsiinin lisääminen kakkuun teki siitä erityisen ainutlaatuisen ja raikkaan vaihtoehdon, joka on valloittanut suosiota ympäri maailmaa. Etenkin keväällä ja kesällä appelsiinijuustokakku on täydellinen valinta juhliin, sillä sen kevyt ja raikas maku sopii täydellisesti lämpimiin iltoihin.

Appelsiinijuustokakun Tärkeimmät Ainekset

Appelsiinijuustokakun valmistaminen vaatii vain muutaman laadukkaan raaka-aineen. Keskeisimmät ainekset ovat tuorejuusto, sokeri, keksipohja ja tietenkin tuoreet appelsiinit. Laadukkaat appelsiinit takaavat, että kakku saa täydellisen raikkaan makuelämyksen. Lisäksi vanilja voi tuoda kakkuun lisää syvyyttä ja makeutta. Valitse aina parhaat mahdolliset ainekset, jotta appelsiinijuustokakku maistuu mahdollisimman herkulliselta.

Appelsiinijuustokakun Valmistusohjeet

Appelsiinijuustokakun tekeminen on helppoa, kunhan muistat muutamia tärkeitä vinkkejä. Varmista, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä ennen valmistuksen aloittamista. Tämä auttaa aineksia sekoittumaan tasaisesti ja estää kakun halkeilemisen paistamisen aikana. Käytä vesihaudetta, jotta kakku säilyttää kosteutensa. Kun lisäät appelsiinimehua tai kuorta, varmista, että appelsiinit ovat tuoreita ja kuoret hyvin pestyjä. Näin lopputulos on raikas ja täydellinen.

Appelsiinijuustokakun Tarjoilu ja Koristelu

Appelsiinijuustokakku on monipuolinen jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai koristella sitä tuoreilla marjoilla ja sitrushedelmien viipaleilla. Jäätelöpallo tai kermavaahto tekevät siitä vieläkin herkullisemman. Jos haluat tehdä vaikutuksen, kokeile lisätä pieni määrä appelsiinilikööriä täytteeseen – se tuo kakkuun hienostuneen vivahteen. Appelsiinijuustokakku on täydellinen päätös aterialle, ja sen raikas maku varmasti miellyttää kaikkia ruokailijoita.

Piparkakku Juustokakku – Vaihtoehtoinen Makuelämys

Jos haluat kokeilla jotain erilaista, piparkakku juustokakku on loistava vaihtoehto. Tämä yhdistelmä tuo perinteiseen juustokakkuun mausteisen ja talvisen sävyn, joka sopii erityisen hyvin joulunajan juhliin. Piparkakku juustokakku on helppo valmistaa, ja se tarjoaa mielenkiintoisen vaihtelun appelsiinijuustokakulle. Kokeile molempia vaihtoehtoja ja löydä oma suosikkisi!

Appelsiinijuustokakku
12
180 min
Ainekset

POHJA
200g piparkakkuja
100g voita
TÄYTE
1 prk tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 prk appelsiinirahka
2 rkl piparkakkumauste
1 1/2 dl sokeria
7 liivatelehteä
KIILLE
2 dl appelsiinimehu
1 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
KORISTELUUN
appelsiinia
piparia
kanelitankoja

Valmistus

Tässä juustokakussa yhdistyvät raikas appelsiini ja jouluinen piparkakku! Vinkki: voit myös käyttää piparkakkurahkaa.

1. Aloita valmistamalla pohja pipareista. Murskaa piparkakut muruiksi ja sulata voi. Sekoita murut ja sulanut voi keskenään ja painele seos irtopohjavuokaan. Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi ja reunat voidella tai käyttää reunakalvoa, jotta kakku irtoaa helposti vuoasta.

2. Valmistele täyte. Vatkaa kevyesti kerma ja lisää sitten appelsiinirahka sekä tuorejuusto. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi piparkakkumauste ja sokeri.

3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja lisää liivatteet. Kun liivatteet ovat sulaneet, lisää ne ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

4. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

5. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa vähintään 3 tuntia, valmista kiille. Kiille tehdään appelsiinimehusta, tomusokerista ja liivatteista. Yhdistä kulhossa appelsiinimehu ja tomusokeri. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja lisää liivatteet. Kun liivatteet ovat sulaneet, lisää ne ohuena nauhana mehun sekaan.

6. Kaada kiille kakun päälle ja anna kakun hyytyä rauhassa ennen tarjoilua, mielellään yön yli.

7. Koristele valmis kakku appelsiineilla, pipareilla ja kanelitangoilla.

Tarjoile herkullinen kakku makeamman kuohuviinin kanssa!

Annosmäärä: 10-12 hlö


Kokeile tätä herkullista appelsiinijuustokakkua! Raikas appelsiini ja joulupiparkakku yhdistyvät täydellisesti.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi