1. Lohi Parsa 2. Uunilohi 3. Keitetty Parsa 4. Sitruuna Lohi 5. Parsa Lohi

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Kokeile herkullista sitruunalohi-reseptiä uunilohella, creme fraiche -kastikkeella ja keitettyä parsaa. Valmistusaika 20 min!

Uunilohi Creme Fraiche Sitruuna – Herkullinen Klassikko

Uunilohi on yksi suosituimmista ruokalajeista suomalaisessa keittiössä, ja se yhdistää täydellisesti herkullisen lohen ja raikkaan sitruunan. Erityisesti uunilohi creme fraiche sitruuna -resepti tuo annokseen ainutlaatuisen makuyhdistelmän, joka on sekä ravitseva että helppo valmistaa. Lohi on erinomainen proteiinilähde ja täynnä terveellisiä rasvoja, mikä tekee siitä täydellisen valinnan monenlaisiin ruokavalioihin. Tämä ruokalaji sopii niin arki-illan nopeaksi ateriaksi kuin juhlavaksi päivälliseksi.

Miksi Creme Fraiche ja Sitruuna Täydentävät Lohen?

Creme fraiche ja sitruuna ovat täydellinen duo, kun halutaan korostaa lohen luonnollista makua. Creme fraiche tuo annokseen kermaisen pehmeyden, kun taas sitruuna lisää raikkaan kirpeyden. Tämä yhdistelmä erityisesti uunilohi creme fraiche sitruuna -reseptissä tasapainottaa lohen rasvaisuutta ja tuo esiin sen herkullisuuden. Lisäksi sitruunan happamuus piristää annosta, mikä tekee siitä erityisen maukkaan ja tuoreen.

Helppo Uunilohen Valmistus

Uunilohen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, kunhan seuraat muutamia perusvinkkejä. Aloita valitsemalla tuore lohi, mieluiten kotimainen, jotta saat parhaan mahdollisen laadun. Uunilohi creme fraiche sitruuna -resepti alkaa lohen fileestä, joka asetetaan uunivuokaan. Voit halutessasi marinoida lohen sitruunamehulla ja tillillä ennen paistamista. Creme fraiche sekoitetaan sitruunamehuun ja maustetaan suolalla ja pippurilla, ennen kuin se levitetään lohen päälle. Paista lohta esilämmitetyssä uunissa noin 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes se on täydellisen mehevää.

Lohen Täydelliset Lisukkeet

Uunilohi creme fraiche sitruuna sopii erinomaisesti monenlaisiin lisukkeisiin. Yksinkertaisin vaihtoehto on keitetty parsa, joka tuo annokseen raikkautta ja ravinteikkuutta. Voit myös kokeilla höyrytettyjä vihanneksia tai salaattia, jossa on rucolaa ja avokadoa. Jos haluat maanläheisempiä makuja, tarjoile lohta paahdettujen juuresten, kuten porkkanoiden tai punajuurien, kanssa. Viiniehdotuksena valkoviini täydentää lohen ja sitruunan makuja täydellisesti. Tällä tavoin valmistettu uunilohi on varmasti menestys niin arkena kuin juhlissakin.

Kokeile Uunilohta Parsan Kanssa

Jos haluat kokeilla jotain uutta, yhdistä uunilohi creme fraiche sitruuna -resepti keitettyyn parsaan. Parsa on erinomainen lisuke, joka tuo annokseen raikkautta ja ravinteikkuutta. Tämä yhdistelmä on täydellinen valinta terveelliseen ja herkulliseen ateriaan. Kokeile tätä reseptiä ja nauti suomalaisen keittiön parhaista aineksista!

1. Lohi Parsa 2. Uunilohi 3. Keitetty Parsa 4. Sitruuna Lohi 5. Parsa Lohi
4
20 min
Ainekset

Sitruunakastike
4 rkl majoneesia
4 rkl creme fraichea
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä ja suolaa
Paahdettu lohi
500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä annospaloina
1-2 dl karkeaa merisuolaa pannulle
Keitetty parsa
1 nippu parsaa
suolaa keitinveteen
Koristeeksi
sitruunalohkoja
tilliä

Valmistus

Nopeaa, herkullista ja kevyttä!

1. Valmistele sitruunakastike: Sekoita ainekset kevyesti keskenään haarukalla tai lusikalla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

2. Paahda lohi: Ripottele pannulle suolaa ja kuumenna pannu. Asettele lohifileet suolakiteiden päälle pannulle. Paahda fileet molemmilta puolilta kauniin väriseksi. Nosta lohi syrjään ja raaputa ylimääräiset suolakiteet pois.

3. Kypsennä parsat: Kuori parsat nupun alapuolelta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä parsoja vedessä noin 4 minuuttia (kypsennysaika riippuu parsan paksuudesta). Tarkista kypsyys tikulla ja siivilöi kypsät parsat tarjoilulautaselle. Parsat voivat jäädä napakoiksi.

4. Kokoa annos: Jaa annos tarjoiluvadille. Asettele lohi parsan päälle ja koristele nokareilla sitruunakastiketta. Lisää halutessasi päälle sitruunalohkoja tai tilliä.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4

Kokeile herkullista sitruunalohi-reseptiä uunilohella, creme fraiche -kastikkeella ja keitettyä parsaa. Valmistusaika 20 min!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi