Tunturikeitto
KEITTOPOHJA:
4 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
6 dl lihalientä
50 g juustoa
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1 pussi savuporosuikaleita
leipäkuutioita (tuoretta tai jo kuivahtanutta)
Syysfiilistelyyn sopiva tunturikeitto!
1. Valmistele keittopohja: Pese, kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
2. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja lisää se juuresten kanssa kattilaan. Keitä ne kypsiksi lihaliemessä.
3. Soseuta kypsät ja jäähtyneet juurekset sauvasekoittimella yhdessä liemen kanssa, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää joukkoon raastettu juusto sekä kerma ja kiehauta keitto uudelleen. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
5. Leikkaa savuporosuikaleet pieniksi kuutioiksi. Paista paloja kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes öljyt irtoavat lihasta ja paloista tulee rapeita.
6. Lisää pannuun leipäkuutiot ja paahda ne savuporojen kanssa lämpöä alentaen, kunnes leipä on saanut kevyen paahtuneen pinnan.
7. Tarjoile keitto lämpimänä, koristeltuna paahdetuilla savuporokuutioilla ja leivänpaloilla.
Valmistusaika: 30 minuuttia A
nnosmäärä: 4 annosta