Täytetyt Portobellot
4 isoa portobello-sientä
TÄYTE
3 dl bulguria
tomaatti
6 dl kasvislientä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
tuoretta basilikaa
100 g fetajuustoa
suolaa ja valkopippuria
4 rkl oliiviöljyä
juustoraastetta
persiljaa
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Irrota sienistä kannat. Voitele sienten lakit molemmin puolin voilla.
3. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa. Lisää hienonnettu basilika, kuutioitu tomaatti ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto mukaan, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Laita sienet uunivuokaan ja täytä ne bulgurtäytteellä. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sienet ovat kypsiä ja juusto ruskistunut.
Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile herkulliset sienet vaikkapa lohkoperunoiden tai runsaan salaatin kanssa.
Valmistusaika
: 30 min