Sieniruukku
1 ½ l tuoreita kantarelleja
1 sipuli silputtuna
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
8 siivua pekonia
100 g kantarellituorejuustoa
2 purkkia Creme Fraicea (a’ 200 g)
150 g raastettuna juustoa
½ ruukkua persiljaa silputtuna
½ rkl soijakastiketta
½ liha- tai kasvisliemikuutio tai tilkka fondia
1/3 tl mustapippurirouhetta
suolaa maun mukaan
Tämä herkullinen annos on täydellinen valinta syksyn sienisesonkiaikaan!
1. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi. Paista ne pannulla rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
2. Puhdista ja pilko kantarellit. Paista niitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan.
3. Lisää pannulle voi ja sipulit. Sekoita kantarellien joukossa pari minuuttia. Murenna liemikuutio ja lisää sekaan. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. Lisää Creme Fraiche ja tuorejuusto. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa hetki.
4. Lisää pekonit seokseen, mutta säästä hieman koristeluun. Lisää noin 1/3 osa juustoraasteesta ja jätä loput kuorrutukseen. Lisää persilja, mutta säästä myös osa koristeluun. Sekoita ja anna kiehahtaa vielä hetki. Tarkista suola.
5. Kaada seos uuninkestävään astiaan tai jaa pieniin annosastioihin. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
6. Koristele annos lopuilla pekoninpaloilla ja persiljalla. Tarjoile patongin tai uuniperunoiden kanssa.
Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tiina / https://www.tinskunkeittiossa.fi/