Sieniragu

annosmäärä
6
valmistusaika
30 min
Sieniragu
6
30 min
Ainekset

300 g sieniä (kantarelleja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 varsiselleri
2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
400 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

Perinteinen italialainen sieniragu-kastike Sieniragu on herkullinen kasvisruoka, joka valmistetaan joko metsästä kerätyistä tai viljellyistä sienistä. Tämä täyteläinen kastike sopii erinomaisesti pastan, polentan tai perunamuusin kanssa.

1. Puhdista sienet ja paloittele ne karkeiksi lohkoiksi. Poista paprikoista siemenet ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Suikaloi sipulit ja selleri ohuiksi viipaleiksi.

2. Paahda sienet kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää pannulle voi ja kasvikset (sipuli, selleri ja paprika). Paista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hieman. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Kaada pannulle tomaattimurska ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Maista ja säädä mausteet tarvittaessa. Viimeistele ragu tuoreella hienonnellulla persiljalla.

Tarjoile esimerkiksi polentan kanssa!

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4–6

---

**Sieniragu – syksyn makuja lautasella** Sieniragu on täydellinen tapa nauttia syksyn sienistä. Tämä italialainen klassikko tuo esiin sienten rikkaan maun ja on helppo valmistaa. Sopii erinomaisesti pastan, perunamuusin tai polentan kylkeen.

**Miksi valita sieniragu?** Sieniragu on täyteläinen ja monipuolinen ruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Sienet ovat ravitsevia ja täynnä umamia, joka tuo ruokaan syvyyttä. Tämä kasvisruoka on myös erinomainen vaihtoehto liharuokien korvaajaksi. Sieniragu on helppo valmistaa ja säilyy hyvin, joten se sopii myös etukäteen tehtäväksi ruoaksi.

**Ainekset ja valmistelu** Sieniragun valmistukseen tarvitaan tuoreita sieniä, kuten herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita. Muut tärkeät ainekset ovat sipuli, valkosipuli, porkkana, tomaattipyree, punaviini ja kasvisliemi. Mausteiksi sopivat timjami, rosmariini ja laakerinlehti, jotka tuovat ruokaan syvyyttä. Varmista, että kaikki ainekset ovat valmiina ennen valmistusta.

**Valmistusvinkit** Käytä tuoreita ja laadukkaita sieniä parhaan maun saavuttamiseksi. Puhdista sienet huolellisesti ja pilko ne sopivan kokoisiksi. Paista sienet ensin kuivalla pannulla, jotta niistä haihtuu ylimääräinen neste ja ne saavat kauniin ruskean värin. Lisää sitten öljyä ja muut ainekset, ja anna ragun hautua hiljalleen, jotta maut ehtivät kehittyä.

**Vinkkejä ja muunnelmia** Sieniragun makua voi muunnella omien mieltymysten mukaan. Kokeile lisätä savukylkeä tai pekonia tuomaan lisää makua. Voit myös käyttää erilaisia yrttejä, kuten persiljaa tai basilikaa, tuomaan raikkautta. Vegaaniversioon voit korvata kerman kasvipohjaisella vaihtoehdolla.

**Tarjoiluvinkit** Tarjoile sieniragu lämpimänä pastan, polentan tai perunamuusin kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä ja ripauksella parmesaania tai vegaanista juustoa. Rapea leipä on täydellinen lisuke tähän täyteläiseen ruokaan.

**Sieniragu – metsän makuja arkeen ja juhlaan** Sieniragu on monipuolinen ja maukas ruoka, joka tuo esiin sienten rikkaan maun. Sen täyteläinen makumaailma tekee siitä suositun valinnan niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile erilaisia sieniä ja yhdistelmiä löytääksesi oman suosikkisi – sieniragu on varmasti herkullinen lisä ruokapöytääsi!

Nauti herkullisesta sieniraguista, joka sopii hyvin pastan tai perunamuusin kera. Helppo valmistaa ja täynnä makuja!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi