Sienimuhennos

annosmäärä
3
valmistusaika
270 min
Sienimuhennos
3
270 min
Ainekset

POLENTA
150 g polentaa
6 dl kanalientä
2 valkosipulinkynttä
(timjamin oksia tai 1tl kuivattua timjamia)
50 g voita
50 ml oliiviöljyä
750 g raastettua parmesaanijuustoa
(1 rlk tryffeliöljyä)
SIENIMUHENNOS
300 g tuoreita tai pakastesieniä
30 g kuivattuja sieniä (suppilovahvero, herkkutatti tms.)
1 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 silputtu salottisipuli
50 ml oliiviöljyä (paistamiseen)
20 g voita (paistamiseen)
kevätsipulia tai silputtua persiljaa

Valmistus

1. Kuullota valkosipulinkynsiä ja timjamia oliiviöljyssä. Lisää polenta ja kuullota 1–2 minuuttia keskilämmöllä. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna haudutella hitaasti noin 4 tuntia.

2. Valmista sienimuhennos: Kuullota sienet pannulla voin ja öljyn sekoituksella. Lisää kokonaiset valkosipulinkynnet sekä hienonnettu salottisipuli. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Halutessasi lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

3. Viimeistele polenta – vatkaa polenta tasaiseksi lastalla tai vispilällä. Tarvittaessa lisää lientä tai vettä, jotta polenta saa sopivan rakenteen.

4. Lisää polentaan voi, parmesaani ja tryffeliöljy. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Sekoita silputtu kevätsipuli tai persilja sienimuhennokseen ja tarjoile polentan kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia + 4 tuntia haudutukse
en Annosmäärä: 2–3

Valmista herkullinen sienimuhennos nopeasti! Yksinkertainen resepti sisältää timjamia, valkosipulia ja tryffeliöljyä.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi