Sieniletut
LETTUTAIKINA
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl leseseosta
1 tl suolaa
2 rkl voita
PÄÄLLISET
½ l pilkottuja sieniä
1 rkl voita
1 pieni sipuli
suolaa ja pippuria
juustoraastetta
basilikaa koristeluun
Tatit, kantarellit ja mustatorvisienet tuovat syksyisen maun näihin herkullisiin lettuihin!
1. Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, leseet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mausta suolalla ja anna turvota hetken aikaa.
2. Puhdista sienet ja kuori sipuli. Hienonna sipuli ja pilko sienet sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sienet pannulla niin, että niistä irtoava neste haihtuu.
3. Lisää pannulle voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kuumenna pannulla voita, kaada taikinaa pannuun ja paista lettuja molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Lisää tarvittaessa lettujen välissä nokare voita pannulle.
Tarjoile lettujen päällä sieni-sipulipaistosta. Koristele esimerkiksi tuoreilla basilikan lehdillä ja ripottele päälle juustoraastetta.
Valmistusai
ka: 45 min.