Sienilasagne

annosmäärä
6
valmistusaika
90 min
Sienilasagne
6
90 min
Ainekset

Sienikastike
1 l metsäsieniä: suppilovahveroita, tatteja ja/tai kantarelleja
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g yrttistä tomaattimurskaa
1 rkl timjamia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria



Juustokastike
5 dl kaurajuomaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vegaanista juustoraastetta



paketti vegaanisia lasagnelevyjä


Valmistus

Syksyinen sienilasagne – täynnä luonnon antimia! Tässä herkullisessa lasagnessa voit käyttää erilaisia sienilajikkeita, mutta muista tarkistaa, että kaikki sienet ovat syötäviä. Jos et halua kerätä itse, valmiit sienet löytyvät helposti kaupasta.

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.

2. Valmistele sienikastike: Puhdista sienet huolellisesti lehdistä ja neulasista. Hienonna sienet sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sieniä isossa kattilassa, kunnes niistä on haihtunut suurin osa nesteestä.

3. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lisää ne sienien joukkoon ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastike kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

4. Valmistele juustokastike: Sekoita kaurajuomaan vehnäjauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee. Lisää joukkoon juusto ja sekoita, kunnes kastike on tasaista ja sileää.

5. Levitä uunivuoan pohjalle ensin kerros sienikastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle sienikastiketta, juustokastiketta ja ripottele päälle vähän juustoraastetta. Toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset ovat käytetty. Ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.

6. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kuplaileva. Tarjoile tuoreen salaatin kera.

Valmistusaika: 1,5 h
Annosmäärä: 4–6

Valmista nopeasti herkullista sienilasagnea erilaisista sienistä ja nauti syksyisestä makuelämyksestä!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi