Sienifrittata
2 viipaletta pekonia
suppilovahveroita, kantarelleja tai herkkusieniä
1 keltasipuli
1 valkosipulia
½ kesäkurpitsa
voita paistamiseen
1 dl baby pinaattia
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
2 rkl tuorejuustoa parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Leikkaa pekoni ohuiksi viipaleiksi ja paahda ne kuumalla valurautapannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita. Lisää pannulle hienonnettu sieni, sipulikuutiot, murskattu valkosipulinkynsi, viipaloitu kesäkurpitsa ja nokare voita. Paista, kunnes sipuli on pehmeä. Lisää lopuksi tuore pinaatti ja sekoita joukkoon.
3. Vatkaa kulhossa kananmunat, maito ja tuorejuusto. Kaada munamassa pannulle kasvisten päälle. Ripottele joukon päälle parmesaaniraaste.
4. Siirrä valurautapannu esilämmitettyyn uuniin ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kananmunat ovat hyytyneet ja parmesaani on saanut kauniin ruskean värin.
5. Mausta metsäsienifrittata suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden ja tuoreen persiljan kera.
Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: uunikestävä valurautapannu