Porsaan Sisäfile

annosmäärä
6
valmistusaika
60 min
Kokeile herkullista porsaan sisäfile uunissa! Tämä mehevä resepti sopii täydellisesti juhlapöytään tai arki-illalliseen.

Kuinka valmistaa täydellinen porsaan sisäfile uunissa?

Porsaan sisäfile on erinomainen valinta niin arki- kuin juhlaruoaksi. Sen mureus ja monipuolisuus tekevät siitä suositun valinnan monien keittiöissä. Jos haluat oppia valmistamaan täydellisen porsaan sisäfileen uunissa, tämä opas on sinua varten. Käymme läpi kaikki tärkeät vaiheet, alkaen leikkaamisesta ja maustamisesta aina kypsentämiseen ja tarjoiluun. Näin varmistat, että porsaan sisäfile uunissa on aina mehukas ja täydellisen kypsä.

Porsaan sisäfileen leikkaaminen ja esikäsittely

Ensimmäinen askel on valita laadukas porsaan sisäfile ja huolehtia sen oikeaoppisesta leikkaamisesta. Poista lihasta tarpeettomat kalvot ja rasvat, jotta kypsennys on tasainen. Porsaan sisäfile voidaan leikata medaljongeiksi tai jättää kokonaisena riippuen siitä, haluatko valmistaa sen pannulla vai uunissa. Oikea leikkaus ja esikäsittely ovat avainasemassa, sillä ne vaikuttavat sekä kypsennysaikaan että lopputuloksen mehukkuuteen.

Porsaan sisäfileen maustaminen täydelliseksi

Maustaminen on ratkaisevan tärkeä osa porsaan sisäfileen valmistusta. Koska possun sisäfile on luonteeltaan mieto, mausteet tuovat siihen tarvittavan makupommin. Perinteinen suola ja pippuri ovat hyvä alku, mutta voit kokeilla myös rosmariinia, valkosipulia tai hunajaa. Marinointi on erinomainen tapa lisätä lihaan syvyyttä ja mehukkuutta. Jätä maustetun porsaan sisäfileen vetäytyä vähintään tunti ennen kypsennystä, jotta mausteet pääsevät parhaiten vaikuttamaan.

Kuinka kypsentää porsaan sisäfile uunissa täydellisesti?

Possun sisäfile uunissa kypsennys on helppo, kunhan muistat muutaman perusasteen. Aloita paistamalla liha pannulla, jotta se saa kauniin ruskean pinnan. Siirrä liha sitten uuniin, jossa se kypsyy loppuun. Sisälämpötilan tulisi olla noin 65–70 astetta, jotta liha on täydellisen kypsää eikä kuivaa. Anna lihan levätä muutama minuutti ennen tarjoilua, jotta mehut jakautuvat tasaisesti. Tarjoile porsaan sisäfile esimerkiksi paahdetuilla kasviksilla tai perunamuhennoksella, jotka täydentävät ruokalajin täydellisesti.

Näiden vinkkien avulla porsaan sisäfile uunissa onnistuu aina täydellisesti. Kokeile erilaisia mausteyhdistelmiä ja lisukkeita löytääksesi oman suosikkisi!

Porsaan Sisäfile
6
60 min
Ainekset

n. 900 g porsaan sisäfileetä
2 isoa sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
2 rkl juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
100 g mustapippurituorejuustoa
1 tlk ruokakermaa tai kuohukermaa
1/2 tl suolaa
persiljaa koristeluun

Valmistus

1. Leikkaa porsaan sisäfile muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi. Painele pihvit käsin hieman ohuemmiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi herkkusienet.

2. Ruskista pihvit useassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit laakeaan uunivuokaan. Paista herkkusieniä hetki samassa pannulla. Asettele sienet vuokaan pihvien päälle. Ripottele päälle rosmariinia.

3. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada vesi joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia.

4. Paloittele juusto ja sulata palat kastikkeeseen. Lisää kerma ja noin 1/2 tl suolaa. Kaada valmistettu kastike pihvien päälle vuokaan.

5. Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 15 minuuttia.

6. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: 6

---

### Kermassa haudutettu porsaan sisäfile uunissa – Täydellinen juhla-ateria

Kermassa haudutettu porsaan sisäfile uunissa on herkullinen ja mehevä ruoka, joka sopii erinomaisesti juhlapöytään tai viikonlopun herkutteluun. Tämä ruokalaji yhdistää porsaanlihan mureuden ja kermakastikkeen täyteläisyyden, luoden suussa sulavan makuelämyksen. Porsaan sisäfile on maukas ja vähärasvainen lihapala, joka sopii täydellisesti uunissa haudutettavaksi.

#### Porsaan sisäfileen historia Porsaanliha on ollut suosittua ruokaa jo vuosisatojen ajan, ja sen käyttö ulottuu antiikin Roomaan asti. Suomessa porsaanliha on erityisen suosittua, ja sitä käytetään monissa perinteisissä ruoissa. Porsaan sisäfile on yksi arvostetuimmista osista, sillä se on mureaa ja vähärasvaista. Kermassa hauduttaminen tuo lihaan lisää mehevyyttä ja makua.

#### Miksi valita kermassa haudutettu porsaan sisäfile? Kermassa haudutettu porsaan sisäfile on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa maukkaan ja näyttävän aterian vaivattomasti. Hauduttaminen uunissa takaa, että liha pysyy mehevänä ja mureana, samalla kun kermakastike imeytyy siihen, tuoden täyteläistä makua. Tämä ruokalaji sopii hyvin niin perheen arki-illalliselle kuin juhlavampiin tilaisuuksiin.

#### Kermakastikkeen terveellisyys Vaikka kermakastike tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua, sitä voi keventää käyttämällä kevyempää kermaa tai ruokakermaa. Voit myös lisätä kastikkeeseen kasviksia, kuten sipulia, valkosipulia ja porkkanaa, tuomaan lisää makua ja ravintoaineita. Porsaan sisäfile itsessään on vähärasvainen ja proteiinipitoinen lihapala, joten se sopii erinomaisesti osaksi tasapainoista ruokavaliota.

#### Tarjoiluvinkit Kermassa haudutettu porsaan sisäfile uunissa on monipuolinen ruoka, joka sopii monenlaisiin lisukkeisiin. Voit tarjoilla sen perunamuusin, uuniperunoiden tai höyrytettyjen kasvisten kanssa. Myös tuore leipä ja raikas salaatti täydentävät annosta mainiosti. Tämä ruoka sopii hyvin myös juhlapöytään, jolloin voit tarjoilla sen elegantisti uunivuoasta suoraan pöytään.

#### Kokeile ja ihastu Kermassa haudutettu porsaan sisäfile uunissa on maukas ja näyttävä ruokalaji, joka sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Sen juuret ovat syvällä suomalaisessa ruokaperinteessä, ja se on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Kokeile tätä reseptiä ja löydä oma tapasi nauttia tästä herkusta.

Kokeile herkullista porsaan sisäfile uunissa! Tämä mehevä resepti sopii täydellisesti juhlapöytään tai arki-illalliseen.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi