Pho-keitto
LIHALIEMI:
1 punainen chili
3 cm pala inkivääriä
4 kevätsipulia
rypsiöljyä paistamiseen
1 l lihalientä
100 g tuorejuustoa
1 lime
1 paketti (á 360 g) naudan ulkofileepihvejä
200 g munanuudelia
½ varhaiskaalta
2 porkkanaa
3 dl tuoreita herneitä
1 rasia herneenversoja
1 puntti thaibasilikaa
1. Valmistele lihaliemi: Hienonna chili, inkivääri ja kevätsipulin vaaleat osat karkeiksi suikaleiksi. Säilytä sipulien vihreät osat myöhempää käyttöä varten. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista kasvikset kattilan pohjalla. Lisää lihaliemi ja hauduta seos keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Kuumenna toisessa kattilassa runsaasti suolaista vettä. Viipaloi pihvit ohuiksi suikaleiksi ja keitä ne kiehuvaan suolaveteen noin minuutin ajan. Siivilöi lihat valmiiksi annoskulhoihin. Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, siivilöi ne annoskulhoihin ja jätä kulhot odottamaan.
3. Suikaloi varhaiskaali, porkkanat ja kevätsipulin vihreät osat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hienonna herneenversot ja thaibasilika karkeasti. Jaa kasvikset tasaisesti annoskulhoihin pihvien ja munanuudelien joukkoon.
4. Viimeistele lihaliemi tuorejuustolla juuri ennen tarjoilua. Mausta liemi limellä ja suolalla oman maun mukaan. Kaada lientä kulhoihin ja nauti tuoreista ja rapeista vihanneksista kuumassa liemessä.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4