Parsa-resepti
1 nippu (500 g) valkoista parsaa
1 tl suolaa
Raparperikastike
½ litraa raparperia sentin kokoisina paloina
4 rkl sokeria
1 kanelitanko
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
halutessa yrttejä
1. Huuhtele parsat huolellisesti ja leikkaa 1–2 cm paksuinen kova osa varren tyvestä pois. Kuori parsat noin puolesta välistä alaspäin käyttämällä esimerkiksi perunankuorimaveistä.
2. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä joko tavallisessa kattilassa tai parsakattilassa. Aseta parsat kiehuvaan veteen niin, että nuput ovat ylöspäin, ja keitä niitä 5–7 minuuttia varren paksuudesta riippuen.
3. Valmista kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Poista kanelitanko kastikkeesta.
4. Tarjoa kypsät parsat lämpimänä raparperikastikkeen kera. Voit koristella annoksen esimerkiksi tuoreilla, hienonnettuilla yrteillä.
Valmistusaika: 20 minuuttia Annosmäärä: 4