Parsa-piirakka
Pohja
3 dl kermaviiliä
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
+ pehmeää voita ja jauhoja vuoan leivittämiseen
Täyte
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 nippu parsaa
suolaa ja mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja
120 g juustoraastetta
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Laita kattilaan vettä kiehumaan parsojen keittoa varten.
3. Valmista pohja: Sekoita kaikki pohjan ainekset tehokkaasti yhteen. Voitele vuoka ja ripottele päälle jauhoja. Paina taikina vuokaan reunoja myöten. Tee taikinaan reikiä haarukalla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
4. Valmistele täyte: Sekoita kerma, muna ja maito vispilällä, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa parsojen kovat kannat pois, huuhtele ne ja keitä kiehuvaan suolaveteen. Keitä parsat niin, että ne pysyvät napakoina. Siivilöi parsat vedestä ja anna niiden jäähtyä. Puolita kirsikkatomaatit.
5. Levitä vuokaan ensin ohut kerros juustoraastetta, sitten parsat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle munamaito-seos.
6. Paista uunissa noin 35 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on saanut hieman kullanruskeaa väriä.
Tarjoile piirakka lämpimänä sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6