Pääsiäiskana

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen pääsiäiskana ja tarjoile sen kanssa raikas sitruunarisotto. Helppo ohje neljälle.

Pääsiäiskanan Taika: Perinteet, Reseptit ja Vinkit

Pääsiäiskana on yksi pääsiäisen suosituimmista herkuista, ja sen juuret ulottuvat syvälle historiaan. Tämä herkullinen ruokalaji on ollut osa pääsiäisen juhlintaa jo vuosisatojen ajan, symboloiden kevään tuloa ja uutta alkua. Pääsiäiskanan valmistustavat vaihtelevat alueittain, mutta yleisesti se paistetaan uunissa runsaiden mausteiden ja yrttien kera. Tämä tekee siitä mehukkaan ja aromikkaan keskipisteen pääsiäispöydässä. Lisäksi pääsiäiskana yhdistää perheitä, kun he kokoontuvat juhlistamaan pääsiäistä yhteisen aterian äärellä.

Pääsiäiskanan Reseptit: Nauti Monipuolisista Vaihtoehdoista

Pääsiäiskanan valmistus tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kokeilla erilaisia reseptejä. Yksi suosituimmista tavoista on marinoida kana yön yli sitruunan, valkosipulin ja rosmariinin seoksessa, mikä antaa sille raikkaan ja täyteläisen maun. Toinen herkullinen vaihtoehto on hunaja-sinappimarinaadi, joka tuo kanafileille pannulla maustamisen yhteydessä makean ja hieman tulisen sävyn. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, kanaa voidaan myös savustaa, mikä lisää siihen syvän ja rikkaan maun. Riippumatta valitusta reseptistä, pääsiäiskana on aina täydellinen valinta perheaterioihin.

Pääsiäiskana ja Viinit: Täydellinen Yhdistelmä

Pääsiäiskana sopii erinomaisesti yhteen erilaisten viinien kanssa. Valkoviinit, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc, korostavat kanan hienostuneita makuja ja täydentävät sen keveyttä. Jos haluat rohkeamman makuelämyksen, kevyt punaviini kuten Pinot Noir on loistava valinta. Kun valitset viiniä, huomioi pääsiäiskanan maustaminen – voimakkaat mausteet saattavat vaatia täyteläisemmän viinin. Oikein valittu viini tekee pääsiäisateriasta unohtumattoman.

Vinkkejä Täydellisen Pääsiäiskanan Tekemiseen

Täydellisen pääsiäiskanan valmistaminen vaatii tarkkaavaisuutta ja oikeita tekniikoita. Aloita valitsemalla tuore kana ja varmista, että se on huoneenlämpöinen ennen kypsennystä. Mausta kana huolellisesti ja anna sen marinoitua riittävän kauan. Käytä paistomittaria, jotta kana kypsyy tasaisesti ja saavuttaa oikean sisälämpötilan. Lopuksi, anna kanan vetäytyä hetken ennen tarjoilua, jotta sen mehut jakautuvat tasaisesti. Näiden vinkkien avulla pääsiäiskana on varmasti mehukas ja maukas.

Lisää Ideoita: Sitruunarisotto ja Kanafileet Pannulla

Jos haluat täydentää pääsiäiskanan, kokeile herkullista sitruunarisottoa. Tämä kevyt ja raikas risotto sopii erinomaisesti kanan kanssa. Lisäksi kanafileet pannulla maustaminen on nopea ja helppo tapa valmistaa herkullinen lisuke. Käytä esimerkiksi valkosipulia, timjamia ja sitruunamehua saadaksesi täyteläisen ja aromikkaan lopputuloksen. Näillä ideoilla pääsiäisateriasta tulee monipuolinen ja unohtumaton kokemus.

Pääsiäiskana on monipuolinen ja herkullinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti pääsiäisen juhlintaan. Kokeile erilaisia reseptejä ja yhdistelmiä, kuten sitruunarisottoa tai kanafileitä pannulla, ja tee pääsiäisateriastasi täydellinen!

Pääsiäiskana
4
45 min
Ainekset

4 kpl kanan paistia


2 kpl valkosipulinkynttä


voita / öljyä paistamiseen


tuore salvia


1 dl salviapestoa


suolaa & pippuria



SITRUUNARISOTTO


1 sipuli


2 valkosipulinkynttä


3 dl risottoriisiä


noin 1 l kanalientä


noin 1-2 dl valkoviiniä


1 pkt sitruuna tuorejuustoa


noin 1 dl parmesaaniraaste


1 sitruunan mehut ja kuori



KORISTELUUN


Sitruuna & salviaa


Valmistus

Pääsiäiskana saa makunsa salviasta ja se tarjoillaan raikkaan sitruunarisoton kanssa!

1. Ota kana huoneenlämpöön ja esilämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna sipuli sekä valkosipuli valmiiksi risottoa varten.

2. Laita paistinpannulle reilu nokare voita, oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynttä ja tuoretta salviaa. Ruskista broilerin pinnat pikaisesti pannulla, mausta suolalla sekä pippurilla ja siirrä fileet tämän jälkeen uunivuokaan.

3. Sivele broilerien pintaan vielä salviapestoa ja kypsennä broilerit loppuun uunissa noin 20 minuutin ajan. Tällä välin voit valmistella sitruunarisoton. Aloita kuumentamalla vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot.

4. Tee kulhossa sitruuna-juustoseos. Laita kulhoon sitruunalla maustettu tuorejuusto sekä sitruunan kuorta. Purista myös sitruunan mehut. Lisää joukkoon myös parmesaaniraastetta ja sekoita massa tasaiseksi.

5. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin. Tämän jälkeen ala lisäämään kanalientä riisin joukkoon 1 kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Risoton pitäisi olla ”al dente” noin 20 minuutissa.

6. Risoton valmistuksen loppuvaiheilla lisää sekaan sitruuna-juustoseos. Sekoita vielä hyvin ja lisää joukkoon nokare voita. Risoton pitäisi jäädä löysäksi, mutta itse riisissä saa olla purutuntumaa!

Tarjoile herkulliset kanafileet sitruunarisoton kanssa! Koristele annos salvialla ja sitruunaviipaleilla.

Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 45 minuuttia


Valmista herkullinen pääsiäiskana ja tarjoile sen kanssa raikas sitruunarisotto. Helppo ohje neljälle.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi