Nduja-Kurpitsakeitto

annosmäärä
4
valmistusaika
60 min
Nduja-Kurpitsakeitto
4
60 min
Ainekset

1 myskikurpitsa
3 porkkanaa
1 punasipuli
2 chiliä
3 valkosipulinkynttä
1 prk sweet chili-ruokakerma
2 rkl nduja-makkaratahnaa
suolaa ja pippuria
paprikajauhe
öljyä

Valmistus

Mausteinen makkaratahna Nduja sopii monipuolisesti eri ruokiin, jopa keittoon! Tämä mausteinen keitto lämmittää syksyn viilenevissä illoissa.

1. Halkaise kurpitsa, poista kuori ja siemenet. Pilko porkkanat, kurpitsa, sipuli, valkosipuli sekä chili. Laita pilkotut kasvikset uunivuokaan ja kastele öljyllä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

2. Paista kasvikset 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita.

3. Lämmitä kattilassa sweet chili-ruokakermaa miedolla lämmöllä. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää nduja-makkaratahnaa ja sekoita hyvin. Ndujaa kannattaa aloittaa muutamalla ruokalusikallisella, sillä sen maku on voimakas. Maista ja lisää enemmän tarvittaessa.

4. Tarjoile keitto kuumana. Halutessasi koristele annos ranskankermalla tai jogurtilla tehdyn kuvion avulla.

Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 1 h

Kokeile nduja-kurpitsakeittoa syksyiltoihin! Helppo resepti paahdetuista kasviksista ja mausteisesta ndujasta.

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi