Mansikkasalaatti

annosmäärä
2
valmistusaika
15 min
Kokeile mansikka vuohenjuustosalaattia, herkullista ja kesäistä salaattia, täydellinen kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi!
Mansikkasalaatti
2
15 min
Ainekset

100 g salaattisekoitus
250 g mansikoita
50 g pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
öljyä paistamiseen
balsamicosiirappia

Valmistus

Nopeasti valmistuva salaatti täynnä kesän makuja!

1. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi ne suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa viipaleiksi ja asettele salaatin pinnalle.

2. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele siemenet salaatin pinnalle.

3. Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuisia viipaleita. Paista ne kuumalla pannulla öljyssä ja valuta juustojen päälle hunajaa. Varo, ettei juustot pääse liian tummiksi!

4. Asettele juustot salaatin päälle. Viimeistele annos balsamicosiirapilla.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 2


---



### Mansikka-vuohenjuustosalaatti – kesän raikkain makuelämys

Mansikka-vuohenjuustosalaatti on täydellinen valinta, kun haluat nauttia kesän raikkaista mauista herkullisessa ja terveellisessä muodossa. Tämä salaatti yhdistää makeat mansikat, kermaisen vuohenjuuston ja tuoreet vihannekset, luoden tasapainoisen ja makurikkaan aterian. Se sopii erinomaisesti niin lounaaksi, alkuruoaksi kuin kevyeksi illalliseksi.

#### Miksi valita mansikka-vuohenjuustosalaatti?

Mansikka-vuohenjuustosalaatti tarjoaa monia etuja: se on kevyt, ravitseva ja täynnä kesän parhaita makuja. Mansikat tuovat salaattiin makeutta ja raikkautta, kun taas vuohenjuusto lisää täyteläisyyttä ja kermaisuutta. Tämä salaatti on myös visuaalisesti houkutteleva, sillä mansikoiden punainen väri ja vihannesten vihreys luovat kauniin kontrastin. Lisäksi salaatti on helppo ja nopea valmistaa, mikä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon kiireisiin päiviin.

#### Ainekset ja valmistelu

Mansikka-vuohenjuustosalaatin valmistukseen tarvitset tuoreita mansikoita, laadukasta vuohenjuustoa ja erilaisia vihanneksia, kuten salaattisekoitusta, rucolaa ja pinaattia. Voit lisätä salaattiin myös pähkinöitä, siemeniä ja tuoreita yrttejä, kuten basilikaa tai minttua, tuomaan lisää makua ja tekstuuria. Salaatinkastikkeeksi sopii hyvin balsamico, joka korostaa mansikoiden makeutta ja vuohenjuuston täyteläisyyttä.

#### Valmistusvinkit

Mansikka-vuohenjuustosalaatin valmistuksessa on tärkeää käyttää tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita parhaan maun saavuttamiseksi. Pese ja pilko mansikat sekä revi salaattivihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Murustele vuohenjuusto salaatin päälle juuri ennen tarjoilua, jotta se säilyttää rakenteensa ja makunsa. Valmista balsamico-kastike sekoittamalla balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria – maista ja säädä maut mieleiseksesi.

#### Vinkkejä ja muunnelmia

Mansikka-vuohenjuustosalaattia voi helposti muunnella omien mieltymystesi mukaan. Voit lisätä salaattiin esimerkiksi paahdettuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä tuomaan rapeutta ja makua. Kokeile myös erilaisia juustoja, kuten fetaa tai sinihomejuustoa, jos haluat vaihtelua vuohenjuustolle. Lisää salaattiin tuoreita hedelmiä, kuten viipaloitua omenaa tai päärynää, tuomaan lisää makeutta ja raikkautta.

#### Tarjoiluvinkit

Mansikka-vuohenjuustosalaatti on parhaimmillaan tuoreena valmistettuna ja heti tarjoiltuna. Voit tarjota sen yksinään kevyenä ateriana tai osana suurempaa juhla-ateriaa. Salaatti sopii erinomaisesti grilliruokien, kuten grillatun kanan tai kalan kaveriksi. Koristele annos tuoreilla yrteillä ja tarjoile se rapean leivän kanssa, jotta saat täydellisen aterian, joka on sekä kaunis että herkullinen.

---

### Mansikka-vuohenjuustosalaatti – kesän paras salaatti

Kokeile mansikka vuohenjuustosalaattia, herkullista ja kesäistä salaattia, täydellinen kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi