Kurpitsapasta
1 myskikurpitsa
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1-2 tl chilirouhetta
ripaus suolaa ja pippuria
2 dl ruokakermaa
300 g pastaa
nippu tuoretta salviaa
Syksyn tullen herkutellaan kurpitsalla!
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa.
2. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella.
3. Paahda kurpitsakuutiot uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman kultaista. Ota pelti uunista ja anna kurpitsan jäähtyä hetki.
4. Siirrä paahdetut kurpitsakuutiot ja valkosipulinkynnet koneelliseen soseuttimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta joukkoon ruokakerma, kunnes kastike on tasainen ja kermaiseksi. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada keitinvesi pois ja lisää pastan joukkoon kurpitsakastike. Sekoita hyvin.
6. Viimeistele annos salvialla. Käytä tuoretta salviaa sellaisenaan tai paista lehdet paistinpannulla rapeaksi reilussa öljyssä.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 1 h