Keltavahveropiirakka

annosmäärä
10
valmistusaika
45 min
Keltavahveropiirakka
10
45 min
Ainekset

1 gluteeniton piirakkapohja
1 iso sipuli
1 L keltavahveroita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
50 g pecorino -juustoraastetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
50 g västerbotten -juustoraastetta
tuoretta timjamia

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Ota taikina huoneenlämpöön ennen käyttöä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia kuumalla pannulla käyttäen pientä määrää oliiviöljyä. Pese kantarellit huolellisesti ja tarkista, ettei niissä ole roskia. Leikkaa kantarellit karkeasti kahtia ja lisää ne sipulien joukkoon pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja aseta se vuokaan. Painele taikina vuoan reunoihin kiinni. Täytä vuoka paistetuilla sienillä. Sekoita keskenään pecorino-juustoraaste, kerma ja kananmuna. Kaada munamassa piirakkavuokaan täytteen päälle ja tasoita pinta. Raasta päälle lisää pecorino-juustoa ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja täyte hyytynyt. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile suolaisena välipalana.

Valmistusa
ika: 45 min

Valmista herkullinen keltavahveropiirakka nopeasti! Täynnä sipulia, kantarelleja ja pecorino-juustoa – kokeile nyt!

Jäikö nälkä?

Tilaa sesongin reseptit sähköpostiisi