Herkkusienipannu
2 paksua viipaletta maalaisleipää
6 herkkusientä
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1 rkl creme fraichea
50 g sinihomejuustoa
2 rkl hapankaalia
1. Pese ja pilko herkkusienet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sienet ja valkosipuli öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla, kunnes sienistä on haihtunut kaikki ylimääräinen neste. Siirrä sieniseos sivuun ja kuivaa pannu.
2. Voitele molemmat leivät creme fraichella. Levitä toisen leivän päälle sieniseos. Ripottele homejuusto sienien päälle ja peitä hapankaalilla. Aseta toinen leipä päälle ja paina tiukasti yhteen. Kääri tuorekelmuun noin 15 minuutiksi, jotta leipä pitää muotonsa ja pysyy koossa paiston aikana.
3. Poista muovikelmu ja paista leipä kuumalla pannulla runsaassa voissa noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi bataattiranskalaisten ja majoneesin kanssa.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1