Sieni-Pekonipiirakka
1 pkt voitaikinaa
1 prk säilykesieniä tai tuoreita
1 pkt pekonia
1 sipuli
1/2 prk smetanaa
1/2 prk tuorejuustoa
1 kananmuna voiteluun
tuore timjami koristeluun
**Sieni-pekonipiirakat** ovat täydellinen herkku illanistujaisiin tai juhliin! Tämä pikkusuolainen herkku valmistuu helposti valmiista voitaikinasta, ja se on varmasti kaikkien suosikki.
1. Ota valmis voitaikina sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Sillä välin paista pekoni rapeaksi ja pilko se pieniksi paloiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa tuorejuusto, smetana, hienonnettu sipuli, haluamasi sienet (säilykesienet käyvät myös hyvin) ja paistettu pekoni. Mausta seos pippurilla ja yrttisekoituksella. Esimerkiksi timjami sopii erityisen hyvin sienten kanssa.
3. Puolita sulaneet voitaikinalevyt. Voitele taikinat munalla. Levitä täyte tasaisesti voitaikinan päälle.
4. Paista piirakat uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele valmiit piirakat tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.
**Annosmäärä:** 10 **Valmistusaika:** 30 minuuttia **Hinta per annos:** noin 1€
**Suositus viineistä:** Kuiva valkoviini, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc, sopii erinomaisesti sieni-pekonipiirakoiden kanssa.